Журналистката Джийн Карол съди отновоТръмп за сексуално насилие

  • 25.11.2022
  • 24 часа
Джийн Карол. Снимка: АП/БТА

Журналистката от списание Elle Джийн Карол съди бившия президент Доналд Тръмп за побой, клевета и сексуално насилие.  Карол е подала иска в четвъртък - първият ден, в който влиза в сила новият нюйоркски закон. Законът позволява на жертвите на насилие да предявят иск години, след като се е случило нападението, пише Си Ен Ен. 

Това е второто дело, което Джийн Карол завежда срещу Тръмп, но за първи път споменава за нанасяне на телесна повреда. Карол твърди, че е била изнасилена от бившия президент в гардеробната на магазин в Ню Йорк в средата на 90-те години. Искът съдържа и нов иск за клевета, основан на изявления на Тръмп, направени миналия месец.

Бившата журналистка иска Тръмп да оттегли клеветническите си изявления и да й изплати обезщетение, което да бъде определено по време на съдебния процес. 

78-годишната Джийн Карол заведе дело срещу Доналд Тръмп и през 2019 г., но той отречеобвиненията й, заявявайки, че никога не я е срещал. Тръмп каза, че бившата журналистка не е негов тип и историята е измислена от нея, за да промотира новата си книга,припомня 24 часа.

 

 

м.л.