Столичният район „Слатина” с проект срещу дезинформацията в социалните медии

  • 02.12.2022
  • Нова ТВ

Столичният район „Слатина” стартира проект срещу дезинформацията в социалните медии. Той  е част от кампанията „Помисли, преди да натиснеш Send”.

Инициативата е насочена към ученици от горните класове , информира Нова тв. Направени са и два видеоклипа с режисьор Виктор Чучков.

„Те са на един вододел в живота си. Точно в 12 клас, когато им предстои да кандидатстват в университети. Може би ще имат първия си стаж, първата си работа. От една страна искахме да поговорим с тях, за това как да градят собствения си имидж, защото истината е, че социалните мрежи са изключително полезни. Но с един необмислен пост могат да се сринат чудесни кариери на блестящи хора, градени с години”, обясни  Елица Виденова от отдел „Връзки с обществеността към район „Слатина”.

Според нея, подрастващите не разбират, че социалните мрежи са медии и че информацията, която публикуват, достига до голям брой хора. 

„Някои от тези деца са много по-напред в познанията си в дигиталното пространство, отколкото аз. Това, което те трябва да знаят е, че в това социално пространство има много дълбоки подводни камъни и само хора с опит, могат да ти покажат как да се предпазиш от тях. Тоест, казваме им да влизат да плуват в дълбокото, но да знаят, че имате един пояс около тях, който ще ги предпази от грешки, които години по-късно, могат да костват кариерата им”, коментира Красимира Хендри.

 

 

м.л.