С благотворителен концерт „Сдружение Азбукари“отбелязва своята 10-годишнина

  • 07.12.2022
  • „Сдружение Азбукари“

На 11 декември от 18 часа в зала „Дружба“ в Хасково десет фолклорни формации с над 400 участника ще танцуват в чест на организация, чиято кауза е бъдещето на децата. Благотворителният концерт „Духът на България", в който ще участват те, е по случай 10-годишнината от създаването на „Сдружение Азбукари“.

Фолклорни формации с над 400 участника ще се съберат, за да подкрепят с дух, танц и музика каузите на една от най-големите и влиятелни неправителствени организации - „Сдружение Азбукари“. В концерта са заявили желание за участие всичките 10 фолклорни формации в Хасково: ПФТА “Хасково”, ФА “Златна Тракия”, ДТА “Южняче”, ТА “Южняци“, ФТК “Воденица”, ФК “Славяни”, КБНТ “Фъртуните на Мишо”, ШНП “Зора-Зорничка”, ФТК “Веселие”, ФТК “Любители на фолклора”. Голяма част от формациите ще участват и с детските си състави.

Основният инициатор и организатор на събитието е родолюбивият хасковлия Петьо Сталев - един от най-всеотдайните Азбукари още от основаването на организацията през 2012 г. Инициативата му е подкрепена от Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“, и целия екип.

През изминалите 10 години членове на "Сдружение Азбукари" са осъществили стотици дейности в помощ на децата, реализирани са мащабни образователни, културни, спортни и благотворителни инициативи, подчинени на общата цел за опазване на българската идентичност, поддържане на вярата, популяризиране на древната българска история, съхраняване на културното богатство и предаване на знанието на следващите поколения.