УНСС кани действащи журналисти за лектори

  • 27.01.2023
  • БТА
Снимка:Архив

Катедра „Медии и обществени комуникации“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) предлага нова магистърска програма по „Мултимедийна журналистика“. Като лектори са поканени действащи журналисти с практика и опит в големи медии, както и специализации в утвърдени чуждестранни медии и агенции.

По информация на БТА сред журналистите са Миролюба Бенатова, Николай Стоянов, Стефан Антонов, Гена Трайкова, Росен Босев, Венелин Петков, Асен Иванов, Иван Бакалов, Николай Дойчинов, както и преподаватели от катедра „Медии и обществени комуникации“.

Магистърската програма „Мултимедийна журналистика“ цели получаването на актуални знания и практически умения в областта на медиите, медийния пазар и развиване на задълбочени професионални знания в областта на качествената журналистика. Тя стабилно надгражда знанията и уменията, предоставяни от преподавателите в катедрата в бакалавърските програми по „Медии и журналистика и „Медия икономика“. 

Сред основните учебни дисциплини, които изучават студентите от магистърската програма са „Увод в мултимедийната журналистика“, „Медии и конфликти“, „Бизнес журналистика“, „Сторителинг в журналистиката“, „Репортажна журналистика“, „Проверка на факти и работа с бази данни“, „Мултимедийни журналистически умения“, „Анализ и визуализация на данни“, „Мултимедийно продуцентство“ и др. Важна роля в магистратурата има и класът по „Медиен практикум“, където отново уважавани и доказани практици от медиите и журналистиката ще създават реален медиен продукт. В него те ще представят на студентите своя опит и ще им предоставят възможност за стажове и работа.

Студентите ще имат възможността да работят в телевизионното обучително студио на катедрата, което е оборудвано с нова и модерна техника. В него с тях ще работят режисьор, оператор и монтажист, с дългогодишен телевизионен опит в рейтингови предавания.

 

 

м.л.