Николай Илчевски представя нова книга в Димитровград

  • 31.01.2023
  • СБЖ
  • Златка Михайлова

Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград кани читатели днес на среща с писателя и журналиста Николай Илчевски и премиера на най-новата му книга "Пивница Щуро село".

Илчевски е дългогодишен главен редактор, мениджър и съсобственик на медии в Пловдив. През 1992 г. излиза първата му книга „Десет приказки, които разтърсиха света“, която има голям успех. Следват книгите „Ръководство за полово зрели безделници“, „Коляното на стоножката“, сборникът „500 патагонизма“, „Хубавата Иванка“, „Записки от селската кръчма“ и „Крадецът на слама“, „Наръчник на щастливия землянин“.

"Пивница Щуро село" е продължение на "Записки от селската кръчма" и "Крадецът на слама" и е част от трилогията посветена на българското село. "Да си припомним, че в държавата има не само жълти павета и официални новини, а един смълчан на вид народ, който не е престанал да се радва на дните, да се смее на глупостите и да попържа лакомията", казва авторът.

Книгата съдържа истински разкази, в които хуморът, мъдростта и обичта надмогват житейските несгоди, а селските веселия и случки карат читателя да се изправя в себе си и да гледа на проблемите си не със страх, а с пренебрежение, пише литературната критика.

 

Панорама