Шкумбата подари съботна вечер на смеха на публиката в Клуб "Журналист" на СБЖ

  • 26.02.2023
  • СБЖ
Димитър Туджаров-Шкумбата по време на шоуто си в Клуб "Журнлист" на СБЖ. Снимка: Мая Константинова

Легендарният Димитър Туджаров-Шкумбата препълни залата на Клуб "Журналист" на СБЖ в събота, 25 февруари, с премиерното си шоу "Луд за отвързване". И за пореден път доказа непреходната истина, че светът е оцелял, защото се е смял.

След толкова здрвословна смехова терапия вирусите на всяка (гео)политическа мутация или тъпоумна администрация изглеждат лесно преборими за подскочилата жизненост на публиката.

Хуморът не може да се разказва, а талантът на Шкумбата е неописуем с банални думи. Иначе "за протокола" може да се припомни, че по образование той всъщност е магистър по автоматика и телемеханика в някогашния ВМЕИ, а от 2009 г. има и диплома по реторика от Философския факултет на Софийския университет.

Бил е звезда в многобройни телевизионни и радиопредавания, обикалял е със свои шоута и спектакли цяла България и сериозна част от света - от Русия през Мароко до САЩ. Всяка публика го разбира, защото може да ѝ говори и да я разсмива и на български, и на руски, и на английски, и на немски, и на френски. От 2020 г. води хумористичното предаване „Tonight with Шкумбата“по 7/8 ТВ.

А ето и експресивното обобщение на Мая Константинова за шоуто му в Клуб "Журналист" на 25 февруари: "Ако лудницата на Вселената е нашата планета, то лудницата на Земята е... сещате се къде. Един "Луд за отвързване" "скъса" от смях публиката за връзване. Димитър Туджаров-Шкумбата - безспорен Властелин на смеха!"

 

© СБЖ