9 месеца след кончината ѝ Пловдив се сбогува с Нери Терзиева

  • 25.03.2023
  • 24 часа
Нери Терзиева. Снимка: СБЖ

Своеобразно сбогуване с голямата журналистка Нери Терзиева девет месеца след кончината й се състоя снощи в Пловдив. Тя си отиде на 2 юни м.г. и семейството ѝ тогава не направи официално поклонение и погребение. За мнозина тя си отиде неизпратена. Затова и много пловдивчани напълниха залата на "Тракарт" да почетат известната тв водеща от 90–те години. Повечето от тях бяха хора, които я познават и обичат само от екрана.

С премиерата на "Книга за Нери", написана от съпруга й Евгений Тодоров, сбогуването напрактика се състоя, информира "24 часа".

Лично Петър Стоянов дойде, за да почете своята приятелка.  "Загубих много близък човек, с когото се чувах по няколко пъти на ден, въпреки че минаха години, откакто работихме заедно. По 3-4 път на ден си говорехме по телефона и се питахме: "Видя ли, чу ли, прочете ли", каза президентът, чийто прессекретар беше Нери Терзиева. Евгений Тодоров сподели пред публиката казаното и в интервю за "24 часа" - че се е колебал дали да напише тази книга. Хората в залата реагираха еднозначно - паметта за Нери трябва да се пази.

"Много лична, но и много интересна книга за последните няколко десетилетия. Това всъщност беше сбогуването с Нери Терзиева. Моето усещане, а и като цяло на хората около мен, беше острото усещане за лична загуба", коментира и бившият царски депутат Владимир Дончев.

Лични думи каза и нейната колежка и приятелка от БНТ - журналистката Веселина Божилова. "Тя беше човек с много голям хоризонт и енергия, каквато малцина имат", каза тя.

"Книга за Нери" ще бъде представена и в София на 31 март. 

 

М.Л.

 

България