Фондация "Радостина Константинова" приема кандидатури за тазгодишните си награди

  • 30.03.2023
  • СБЖ
Радостина Константинова. Снимка: Архив

За поредна година млад български журналист ще получи голямата награда за разследваща журналистика на името на Радостина Константинова, един от създателите на демократичния печат у нас след 1989 година.

Както всяка година, авторитетно жури ще разгледа номинираните журналистически материали, ще се вглежда в детайлите и ще търси най-парливите теми и най-добрите разработки, съобщават от фондацията на името на журналистката в писмо, разпртено до медиите, включително и до СБЖ.

Всички журналисти могат да кандидатстват със свои разследвания или да номинират свои колеги. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия в периода от 1 април 2022 г. до 30 март 2023 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

Предложения се приемат най-късно до 6 май 2023 г. на е-mail адрес: konkurs@radostinakonstantinova.org.

По традиция годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“ ще бъдат връчени на 11 май 2023 година на специална церемония. Имената на отличените ще бъдат обявени на интернет страницата на фондацията www.radostinakonstantinova.org и в съобщение до медиите.

Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов и парична награда в размер на 3000 лева.

Журито може да присъди и поощрителни награди в размер на 500 лв.

Фондация „Радостина Константинова“ обявява и постоянен конкурс за грантове за разследване. Тези грантове ще покриват разходите за разследвания на одобрените кандидатури без хонорари за авторите.

Писмото до медиите е подписно от Мария Вангелова, председател на УС на Фондация "Радостина Константинова".

 

М.Л.