Карикатуристите от „Прас-прес“ канят на дискусия-хепънинг

  • 30.03.2023
  • БНР/СБЖ
Христо Комарницки. Снимка: БНР

Карикатуристите от „Прас-прес“ канят на дискусия-хепънинг в концептуалното пространство „Дом“ на улица „Петър Парчевич“ 49 А на 1 април от 16 часа. Там ще бъдат показани карикатури, видео материали, авторски книги и вестници. 

Журналистът от БНР  Даниел Ненчев е инициатор на събитието. Той оценява, че карикатуристите от „Прас-прес“ правят журналистика със средствата на визуалното.

Карикатуристът Христо Комарницки, цитиран от БНР, вижда в събитието възможност за среща с читателите.

"Ще продължим с лъжите, произнасяни от политиците по време на кампанията и ще използваме 1 април, за да излъжем  и ние", пошегува се Комарницки в предаването "Хоризонт до обед"

Той коментира любимото за карикатуристите международно положение: "Преди 1989 г. чрез международното положение човек можеше да си позволи да излее душата си, омразата към световния империализъм и загниващия Запад. А сега международното положение се промени. България стана част от него. Поне в ролята си на тенекиен ветропоказател".

Карикатуристът обаче се вдъхновява не само от международната политика,  и от вътрешната. Комарницки е и сред карикатуристите, попаднали в специалната публикация на авторитетното американско списание „Политико“.

 

М.Л.

 

 

България