Легендата Омара Портуондо ще пее в зала 1 на НДК в София на 12 юни

  • 27.05.2023
  • Fest Team

Гранд-дамата на автентичната кубинска музика и неофициален посланик на Хавана по света Омара Портуондо идва в София за концерт на 12 юни в зала 1 на НДК, съобщават организаторите на събитието от Fest Team.

Харизматичната певица и символ на неизчерпаема енергия и емоции тръгва на ново световно турне, наречено „Vida“ ("Живот"). Билетите са в продажба на ticketstation.bg. В социалните мрежи популярност набира неин клип, в който тя изпява рефрена от известната песен на Емил Димитров "Моя страна, моя България", обръщайки се към българската публика и анонсирайкr своето предстоящо гостуване у нас.

Плодотворната над 60-годишна кариера на Омра Портуондо е изпълнена с множество награди и отличия, включително награда "Грами" за най-добър албум.

През 2009 г. Омара получава "Латино-Грами" за албума си "Gracias" ("Благодаря") и става първият кубински изпълнител, спечелил тази престижна награда.

През 2021 г. Омара е удостоена с наградата Songlines Pioneer. През 2022 г. тя пее в "Карнеги Хол" в Ню Йорк и е хедлайнер на Световния музикален фестивал в Осло.

Звездата на Омара изгрява през 50-те години на миналия век. Ранните ѝ записи я правят знаменитост в Куба. А участието ѝ в албума и документалния филм The Buena Vista Social Club фокусира международното внимание върху нея. Соловият ѝ албум The Buena Vista Social Club Presents Omara Portuondo, издаден през 2000 г., затвърждва статута ѝ на един от най-големите музикални посланици на Куба.

Безграничната енергия на кубинската изпълнителка и днес продължава да впечатлява както критиците, така и публиката. Омара остава неизменна част от световните билбордове. През 2023 г. вечната Омара Портуондо планира концерти в Мексико, Бразилия, САЩ и Европа.

Концертът на кубинската звезда в София по покана на Fest Team е на 12 юни в зала 1 на НДК и е част от световното й турне "Vida" ("Живот").

Панорама