Поредно отличие за Радио Благоевград

  • 27.05.2023
  • БНР
Областният управител на Благоевград Стоян Христов връчва почетен плакет на директора на БНР – Радио Благоевград Рина Далева. Снимка: БНР

Свободата на словото, освен че е основна предпоставка за всяка една демократична общност, но е и голяма отговорност за представителите на медийния сектор. Това заяви областният управител на Благоевград, Стоян Христов, при връчването на почетен плакет на директора на БНР – Радио Благоевград, Рина Далева.

Отличието е по повод 50-годишния юбилей на медията и отминалия 24-ти май, информира БНР.

Обективната журналистика е призвана да възпитава критично мислене в гражданското общество. А през изминалите пет десетилетия Радио Благоевград се отличи като водеща институция, която обективно успява да формира общественото мнение, каза при срещата си с ръководството на медията областният управител, Стоян Христов.

По повод юбилейната година на Радиото на Югозапада, като представителство на изпълнителната власт в региона, областна администрация връчва почетния плакет с признателност за доброто сътрудничество, каза още Стоян Христов. И допълни, че очаква Радио Благоевград да продължава ролята си на коректив и посредник във връзката на местната и централната власт с гражданското общество.

От своя страна директорът на БНР – Радио Благоевград, Рина Далева, заяви, че журналистите в радиото ще продължат с основната си функция за безпристрастност и критичност.