Александър Марков от БНТ взе голямата награда за тв журналистика “Свети Влас”

  • 04.06.2023
  • 24chasa.bg
Александър Марков с наградата си

Церемонията по връчване на призовете се състоя за 13-а поредна година на метри от морето на “Марина Диневи” в курорта Свети Влас.

Александър Марков бе отличен за това, че е направил репортаж за началото на войната в Украйна от Мариупол и документален филм година по-късно, съобщава 24chasa.bg. Да поздрави носителя на голямата награда пристигна лично и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. За Марков водещият на церемонията Бойко Василев каза: “Това е журналист, който не се страхува. Има и професионализма, и таланта.”

С награди от Свети Влас си тръгнаха и Лора Крумова от "Нова телевизия" за двете си знакови интервюта по повод закона “Магнитски”, и Бесте Сабри, която пряко отразяваше трагедията в Турция след опустошителното земетресение от 6-и февруари. Призове от морето отнесоха и Марина Стоименова от "Евронюз", която показа отражението на войната година по-късно, както и Миглена Казарян от култовото предаване “Бразди” на БНТ, което тази година навършва 60 години.

При връчването на наградата Лора Крумова не пропусна да благодари на сдружението, което определя най-добрите телевизионни водещи вече 13 години, че приз получил Милен Цветков във време, когато е бил свален от всички телевизии.

“Годината може да се каже, че беше фатална, но журито беше почти единодушно при избора си за отличените”, каза тв доайенът Иван Гарелов, който е председател на сдружението, което връчва наградите. За първи път участваха и обикновени зрители, които чрез анкета на "24 часа", проведена на сайта на вестника, са давали своите предпочитания за фаворит.