Премиера на книгата на Тони Николов "Има такава държава"

  • 05.06.2023
  • Културни новини
Тони Николов. Снимка: БГНЕС

Премиерата на новата книга на Тони Николов - "Има такава държава. Записки по българските кризи" ще се състои на 7 юни от 18,00 часа в Книжен център "Гринуич" ( бул. "Витоша" 37 ). За книгата ще говорят писателката Теодора Димова и проф. Веселин Методиев.  

Тони Николов е философ и журналист. Главен редактор на Портал "Култура" и на списание „Култура“. Специализирал е в Папския институт за Изтока (Рим) и в Училището за висши хуманитарни науки (Париж) в групата на проф. Жак льо Гоф, припомнят от Културни новини.

Член е на Международното общество за изследване на средновековната философия (S.I.E.P.M.) в Лувен. От 2005 до 2009 г. е главен редактор на Радио Франс Ентернасионал – България. Преводач на книги на Ж. П. Сартр, Ж. Ф. Лиотар, А. Безансон, Ж. Грийн, Вл. Гика, К. Вирджил Георгиу, Оливие Клеман. Съставител на четиритомника с есета на Георги Марков и на книга с неиздавани ръкописи на Иван Хаджийски.

Кавалер на Ордена за заслуги на Република Франция.

Автор на книгите „Пропуканата България“ (2015), „Българската дилема“ (2017), „Спомнена София“ (2021) и „Бленувана София“ (2022).