"За вас не знам, но аз ще си лягам", заяви Байдън насред пресконференция във Виетнам

  • 13.09.2023
  • offnews.bg
Байдън показа и отлично настроение по време на същата пресконфенеция

Прессекретарят на Белия дом Карин Джийн-Пиер изключила микрофона на американския президент, след като той заговорил несвързано в проява пред медиите по време на посещението му в Ханой.

След като 80-годишният президент на САЩ Джо Байдън изненадващо обявява пред журналистите, отразяващи визитата му във Виетнам, че "ще си ляга", той продължава да говори по темите на пресконференцията, но с несвързани изречения и объркан словоред, съобщихаа много световни медии. Няколко пъти повтаря израза "третия свят", вместо отдавна заместилия го "глобалния юг", докато налучка фразата.

Прессекретарят на Белия дом Карин Джийн-Пиер прави опит да го прекъсне и казва "благодарим ви" на журналистите, като знак, че президентът трябва да спре да говори, ракзавза offnews.bg. "Благодарим ви, така приключва пресконференцията!", казва Джийн-Пиер. Байдън я чува и започва да повтаря: "Благодаря, благодаря", след което на сцената започва да звучи джаз музика.

Американският президент очевидно не осъзнава, че микрофонът му вече е изключен - на фона на музиката журналист му подвиква въпрос, на който Байдън прави опит да отговори, но нищо не се чува. Тогава администрацията за кратко пак му включва микрофона, след което Байдън сам се оттегля бавно зад кулисите.

 

Свят