В Испания арестуваха мъж, опипал репортерка по време на неин репортаж в пряк ефир

  • 14.09.2023
  • Туитър/offnews.bg
Моментът на посегателството срещу репортарката Иса Баладо

Испанската полиция арестува мъж по подозрение в сексуално посегателство срещу журналистка. Самата репортерка Иса Баладо, предавала на живо репортаж за обир в Мадрид по телевизия "Куатро", е потвърдила пред водещия от студиото, че случайният минувач я е опипал по задните части.

"Иса, извинявай, че те прекъсвам... но току-що този май те пипна по дупето?" — попитал водещият, защото камерата на оператора хванала случката и я излъчила в пряк ефир, както става ясно и от широкото тиражиране на кадрите в испанските медии и в Туитър.

Иса Баладо потвърждава видяното от всички, и колегата ѝ я моли да насочи оператора така, че той да хване с камерата си "тоя луд чичка". Междувременно мъжът не се криел, а си стоял до репортерката и се смеел. Подразнена, Иса Баладо му напомнила, че работи, и ако той иска да попита от кой канал е, не е необходимо да я докосва. Той отрекъл да ѝ е посягал по недопустим начин, но преди да си тръгне ѝ разрошил косата със снисходителен жест, често използван спрямо деца. 

По-късно полицията съобщи, че същият мъж е бил арестуван за предполагаемо посегателство над репортерка, докато тя е участвала в телевизионно предаване на живо.

Mediaset Espana, която притежава новинарския канал, излезе с изявление, в което изрази подкрепата си за Иса Баладо след „абсолютно непоносимата ситуация“, в която тя е попаднала и обяви, че „категорично отхвърля всякаква форма на тормоз или агресия“, съобщава offnews.bg.

Министърът на труда на Испания Йоланда Диас също се изказа за инцидента, като заяви, че той не бива да остава ненаказан. Тя написа в Туитър: „Мачизмът е това, което кара журналистите да търпят подобни сексуални посегателства, а агресорите не се разкайват пред камерата“.

Този инцидент идва на фона на скандал за сексизъм в Испания, предизвикан от това, че вече бившият президент на испанската ФА Луис Рубиалес целуна една от футболистките, спечелили Световната купа за жени – Джени Ермосо, по устните. Рубиалес бе широко заклеймен в Испания, наложи се да подаде оставка и вече е получил призовка в съда по обвинения в сексуално насилие и принуда.

 

Свят