Колегата Иван Василев би навършил днес 91 г., ако не си бе тръгнал през 2021-ва

  • 22.09.2023
  • СБЖ
Иван Василев (1932-2021)

Отдаваме днес почит на паметта на нашия обичан колега Иван Василев, отдал много творческа енергия и сили на сайта на СБЖ. Роден навръх Деня на независимостта през 1932 г., днес той би навършил 91 години. Уви, той пое към вечността на 26 март 2021 г. Винаги ще го помним!

"На днешния светъл празник се е родил Иван Василев. Моето момче, което посреща празника си в по-добрия свят. Скъпи, знай, че не си забравен и винаги ще те нося в сърцето си! Където и да си не ни забравяй, а ни помагай. Светла да е паметта ти!"

Това написа днес във Фейсбук съпругата на Иван - нашата всеотдайна колежка Розалина Евдикимова.

Мила Рози, и за нас Иван остава в сърцата ни...

Иван се отличаваше с винаги будна съвест и винаги остро перо за всяка важна тема в обществото. Имаше и послочивно чувство за хумор, и несекващо любопиство към шарения свят, и завиден багаж от богата култура.

Талантът на Иван Василев и журналистическата му борбеност оставиха забележителна диря през десетилетията на професионалната му кариера и във вестниците, през които премина достойният му и дълъг път в журналистиката: „Земеделско знаме”, „Кооперативно село”, „Поглед”, „Труд”. Филми за БНТ, много преведени книги, разтърсваща авторска публицистика, забележителни фотографии допълват яркото му творческо наследство.

Да ти е светло във вечността, Иване! Помним те! С нас си!

© СБЖ