Швейцарската медийна група „Ringier“ поема дяловете на германската „Аксел Шпрингер“ в швейцарски списания

  • 03.10.2023
  • newsroom.de
Ръководителката на "Ringier Media Switzerland" Ладина Хаймгартнер

Поемайки дяловете на „Аксел Шпрингер“, „Ringier“ ще стане едноличен собственик на портфолио от около 20 заглавия на списания като "Observer", "Handelszeitung" и "Schweizer Illustrierte".

За това съобщи германското издание newsroom.de, което дава и още подробности за "Ringer". Посочва например, че "Ringer" прекратява ежедневните новинарски емисии на своя онлайн канал Blick TV. Станцията все още съществува, но иска да се съсредоточи върху специални програми за по-големи събития и да произвежда видеоклипове. Миналият петък беше последният ден, в който се излъчваха дневните предавания „Сутрешен поглед”, „Фокус” и „Денят след пет минути”.

Blick TV започна през февруари 2020 г. като чисто дигитален канал. Той предлагаше новини и забавления всеки ден от 6 сутринта до 23 часа. „Сега Ringier трябва да се адаптира към нуждите на своите зрители - каза ръководителката на "Ringier Media Switzerland" Ладина Хаймгартнер (на снимката) пред онлайн портала за швейцарската комуникационна и медийна индустрия personal.com. - Потребителите искат повече видео, повече извънредни новини, нови формати, репортажи на живо за големи събития.“ Според Хаймгартнер все още не е ясно какви последствия ще има това за екипа от около 50 души, нает през 2020 г.

 
Свят