Дипломира се IX майсторски клас на БНР Академия

  • 17.11.2023
  • БНР
IX майсторски клас на БНР Академия. Снимка:Ани Петрова/ БНР

На тържествена церемония в Мраморното фоайе на Българското национално радио се дипломира IX майсторски клас на БНР Академия.

12 журналисти от националните и регионалните програми на обществената медия успешно завършиха обучението по програма, изготвена съвместно с квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU ACADEMY, информира БНР.

Дипломите бяха връчени от Албена Миланова – член на Управителния съвет на БНР и дългогодишен директор на дирекция "Международно сътрудничество".

"Продължавам да се чувствам свързвана с този проект и за мен е удоволствие да връча дипломите на завършилите IX майсторски клас. След девет месеца интензивна работа дойде моментът да закрием и този майсторски клас, наистина много успешен, но това не е точката във вашата екипна дейност, защото, сигурна съм, сте създали добри контакти, приятелства и колегиалност, които ще ви помогнат във вашата работа", каза в приветствието си Албена Миланова и поздрави всички участници за постигнатите резултати.

"За мен всички са победители, всички сме едно", сподели при получаване на дипломата си Иван Барбов от Радио "Варна", който е с най-висок резултат на финалните изпити.

Като част от изпита всеки участник подготви и записа авторски подкаст на свободно избрана тема. Най-добрите от тях ще бъдат излъчени на платформите на БНР.

Над 100 журналисти от националното радио са завършили майсторските класове на БНР Академия, проведени от 2014 година досега.

 

 

М. Л.