Инсулт отнесе колегата Велислав Русев на 57 години. Поклон и светла памет!

  • 28.11.2023
  • СБЖ/segabg.com
  • Къдринка Къдринова
Поклон пред светлата памет на Велислав Русев!

Колегията изтръпна днес от черната вест за ненадейната кончина на един от най-сериозните ни разследващи журналисти и обичан колега Велислав Русев, чийто жизнен път бе прекъснат от инсулт, сполетял го едва на 57-годишна възраст. Поклон пред светлата му памет!

Във всички публикации за тъй ранната му загуба медиите припомнят професионалния път на Велислав Русев през вестниците "24 часа", "Сега", "Монитор", "Експрес", както и факта, че той бе съпруг на популярната водеща на предаването "Преди обед" по bTV Десислава Стоянова.

На мен ми е крайно тежко да приема днешната черна новина за загубата на Вельо, не само защото сме работили с него години наред в редакциите на "24 часа" и в "Сега", но и защото бях свидетел как се раждаше любовта им с Деси, когато тя започна още като студентка да работи в Международния отдел на "Сега". Аз го раздавах нещо като професионална мама на Деси и нямаше как да не се радвам каква рядко красива тъкмо в хармонията си двойка бяха тя и Вельо.

Както и да са ни разпиявали по-късно професията и животът, винаги, когато съм ги срещала – било заедно, било поотделно – после денят ми все е бил по-светъл и добър. Именно заради тази хармония и обич, която усещах да се излъчва от тях. Умножени по две – и с прекраснте им близнаци.

Темпераментът на Деси се превръщаше в симфония, когато отекваше в бокала от мъжка подкрепа и опора, който ѝ поднасяше Вельо. А колко още неразказани журналистически истории с тръпчиви истини от първите години на прехода се таяха дълбоко в синия му, ироничен и леко тъжен поглед на вечен криминален репортер...

Не искам да повярвам, че трябва толкова рано да се сбогуваме с теб, Вельо! Кураж, Деси, и прегръдки за теб и момчетата!

Светла да е паметта на прекрасния ни колега и приятел Велислав Русев!

СБЖ поднася дълбоки съболезновяния на семейството и близките му.

Вестник "Сега" съобщи, че поклонението пред Велислав Русев ще се състои на 1 декември, петък в 14:00 часа в Частен гробищен парк “Бояна парк”. Семейството моли за разбиране и време, което да им позволи да бъдат заедно в скръбта си и в преодоляването на тази огромна лична загуба. От тяхно име ви благодарим за съпричастността и проявеното уважение към личното им пространство, посочено е още в публикацията на "Сега".

 

 
България