Фотоагенция „Булфото” кани на курс за фоторепротери и прес-фотография

  • 01.02.2024
  • Булфото
Снимка: Булфото

Медийният партньор на СБЖ - Националната фотографска агенция „Булфото”, ще проведе на 23-25 февруари 2024 г. в София професионален курс за подготовка на фоторепортери и обучение за прес-фотография.

Целта на курса е да се помогне на желаещите да се занимават с репортерска фотография, като им бъдат разкрити тайните и спецификата на работата за агенции, Интернет медии и периодични издания.

Програмата на курса е ориентирана към следните аспекти:

- Цели на снимането
- Типични сюжети
- Използваната оптика и аксесоари
- Технически подробности
- Контакт и подход към хората
- Акредитации и всичко друго свързано с работата на фоторепортера.


Курсистите ще имат възможност да научат тънкостите и изискванията при снимане на различни сюжети, като:

- Журналистически портрет
- Спорт
- Празници и ритуали
- Улични събития
- Снимане при екстремни условия - бедствия (пожари, наводнения, др.), размирици, криминална хроника, светска хроника, папарашки снимки и др.


На успешно завършилите курса се дава възможност да изпробват придобитите умения като кореспонденти фоторепортери в Националната фотографска агенция „Булфото”. Крайната цел е завършилите курса да могат да се реализират като фоторепортери в медии или на свободна практика, като се научат как се правят добри и продаваеми снимки. Завършили курсисти вече печелят български и международни фотоконкурси и са реализирани като фоторепортери у нас и в чужбина.

Курсът е интензивен с продължителност 3 дни теоретични и практически занимания по 6 часа дневно. Завършилите курса получават Диплом от фотоагенция „Булфото”, удостоверяващ завършеното обучение.

Лектори:

- Любомир Бенковски-Бенджи - фотожурналист с над 35 годишен стаж в различни издания и телевизии в България и чужбина. Работил за най-големите български вестници и агенции, а в момента регионален мениджър за Северна България на фотогенция „Булфото”.
- Евгени Димитров - основател и собственик на фотографска агенция „Булфото”. Фотожурналист с дългогодишен опит, участвал в създаването на няколко национални вестника през 90-те години.


Курсът ще сепроведе на 23-25 февруари 2024 г. в София. Цената е 270 лв.

За записване и допълнителна информация:
Лилия Александрова, 089 861 6145

 

© СБЖ