Студенти от ФЖМК издадоха новото списание „Фрагменти от България“

  • 12.02.2024
  • ФЖМК
Сградата на ФЖМК. Снимка: Архив

За да обичаш родината си трябва да я познаваш.  Списание „Фрагменти от България“ бе създадено като учебен проект от студентите от IV курс, специалност „Книгоиздаване“ по дисциплината „Типология на списанието“ с ръководител проф. д-р Ефрем Ефремов към Факултета по журналистика и масова комуникация. 

Трудно е да се представи родината изцяло – от скритите в Балкана села до големите градове, затова сме подбрали една колекция „Фрагменти от България“, пише сайтът на ФЖМК. Историите, които ще прочетете отразяват същността, корените и интересите на всеки един от нас. Показваме ви малка част от родния ни край: интересни места, пропити с история, които да посетите; любопитни традиции, съществуващи само тук; разходка из големите ни градове.  
Присъединете се към нас, докато разкриваме скритите съкровища, разпръснати из нашата родина – места, където времето сякаш е спряло, където природата заема централно място и където ехото на фолклора отеква във въздуха. 
Насладете се на нашите фрагменти и се надяваме те да ви вдъхновят да изследвате, оценявате и цените красотата, която е България.

Главен редактор Елеонора Тодорова, зам. главен редактор Ралица Георгиева
Автори Ралица Георгиева, Иванна Шивачева, Стивън Стефанов, Елеонора Тодорова, Петя Манева, Йоана Иванова, Елизабет Нгуен. 

 

М.Л.