Хасковският журналист Иван Енчев с нов роман

  • 27.02.2024
  • СБЖ
  • Златка Михайлова
Хасковският журналист Иван Енчев (вдясно) по време на премиерата на новата си книга.

„Мед от кактус” е заглавието на новия роман на Иван Енчев, дългогодишен журналист, доайен на писателите в Хасково и региона. Представянето на книгата бе организирано от Община Хасково, Клуба на дейците на културата, Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и Дружеството на писателите „Хасково 2024“.

Слово за достойнствата на книгата произнесе писателят Иван Митев.

Съвременно - историческото повествование е последната част от трилогията „Драгунови“ - вълнуваща написана родова сага. На страниците на романа , който третира актуални проблеми на нашето съвремие , се срещат миналото и настоящето, младостта и старостта, противоречията и истините за днешния ден. В сюжета са вплетени и кратки емоционални есета.

Иван Енчев е автор на повече от 25 книги с поезия, белетристика и публицистика. Носител е на престижни национални награди и отличия за творческите си постижения. Литературната критика го нарича добър познавач на човешката душевност с честно и отговорно отношение към словото, който продължава да доказва по несъмнен начин своя творчески потенциал. „А журналистиката - тя ме направи по-конкретен, по-отговорен към хората“ , казва Енчев.

Панорама