Остават само 5 дни за кандидатстване за Siemens Media Award 2024

  • 01.04.2024
  • siemens.at/Media-Award-2024

Само 5 дни остават до края на срока за кандидатстване за регионалния журналистически конкурс Siemens Media Award 2024.

Съревнованието, което включва 9 страни от Централна и Източна Европа (Австрия, Хърватия, Унгария, Полша, Сърбия, Словакия, Чехия, България и Словения), е отворено за журналисти от печатни и дигитални медии, както и за създатели на съдържание за социални медии и друго дигитално съдържание. Темата на конкурса e „Technology with Purpose”, а крайният срок е 5 април, петък, припомня на страницата си siemens.at/Media-Award-2024.

Темата обхваща всички сегменти на съвремените дигитални технологии, които движат обществата и икономиките напред – от модерни и екологични транспортни системи през ресурсно-ефективни производства и надеждни електрически мрежи до интелигентни сгради и безопасна и ефикасна инфраструктура.

Конкурсът е отворен за участие на журналисти от печатни медии, новинарски агенции, радио, телевизия и новинарски портали, както и на блогъри, влогъри, ютюбъри и други създатели на съдържание в социалните медии. Оригиналните материали по темата следва да бъдат публикувани между април 2023 г. и април 2024 г.

Международно жури ще избере топ 5 от получените кандидатури от региона. Петимата победители се класират директно за финалния етап на конкурса, който ще се проведе във Виена на 24 май 2024 г. Те ще бъдат поканени да присъстват на прочутия Виенски бал за медийни професионалисти - Concordia Ball. На гала събитието ще бъде обявен един победител,  който ще получи като първа награда пътуване до Фестивала в Залцбург, Австрия, с нейния/неговия партньор.

Siemens България кани всички заинтересовани журналисти и създатели на съдържание да изпратят своите оригинални творби на press.bg@siemens.com. В кандидатурата следва да бъдат посочени имената на автора, телефон и имейл за връзка, пълното име на медията, в която е публикуван материалът, както и датата на публикуване и заглавието.

Повече подробности за критериите, както и за начина на кандидатстване може да откриете тук: www.siemens.at/Media-Award-2024

България