Осем инцидента, в които жертви са журналисти, в Черна гора от началото на годината

  • 10.04.2024
  • БТА
Снимка: БТА

От началото на годината Медийният синдикат на Черна гора (МСЧГ) е регистрирал осем инцидента, в които жертвите са журналисти, предаде за БТА черногорската агенция МИНА, позовавайки се на съобщение на синдиката, който приветства задължителните указания, изпратени до всички прокурори как да действат при нападение срещу журналисти.

Върховният държавен прокурор Милорад Маркович представи указанията пред всички прокуратури, задължаващи ги спешно да засилят работата си в случаите на нападения срещу журналисти и собственост на медии, информира БТА.

„МСЧГ приветства последния ход на Маркович и въвеждането на задължителни инструкции към прокурорите в случаи на нападения срещу журналисти и медийни организации“, се казва в становище на синдиката към медиите.

От МСЧГ казаха, че по време на неотдавнашната си среща с Маркович те са наблегнали на въвеждането на определени инструкции за прокурорите, когато става въпрос за случаи, при които е застрашена безопасността на журналисти. По думите им такива решения съществуват от известно време в страните от региона и са се доказали като ефективни.

М.Л.

Свят