И германската телевизия „WELT“ примамва абонати с ИИ 

  • 22.04.2024
  • meedia.de

Германската издателска група „Springer“ непрекъснато се стреми да разшири нововъведенията в журналистическия бизнес и сега навлиза с изкуствен интелект (ИИ) във водещия телевизионен новинарски канал „WELT“, съобщава  meedia.de.

Нововъведението “WELTgo!” може да се справи с неприятната кореспонденция или бързо да обобщи политическа редакционна статия, за която всички колеги говорят в кафенето, в няколко ключови изречения. След „Bild“, сега и „WELT“ получава оферта на „Springer“ за ИИ. ТВ каналът и уебсайтът го рекламират на 5-те си милиона абонати като възможност за улесняване на живота им. Дигиталният асистент „WELTgo!“ се предлага на пазара в комбинация с регистрация на WELTplus като достъп до дигиталните предложения като в момента е на първоначална цена от 1 евро съобщава  meedia.de.

Разработеното от „Springer“ приложение Hey, има достъп до различни GPT модели на пазара. В центъра е GPT 4 от софтуерната компания OpenAI, която също има достъп до избрано, текущо съдържание на „WELT“. Целта чрез първоначално избраните 20 теми е да се извлече и обобщи информация от предлаганите от канала услуги в области като мобилност, финанси или ежедневна помощ. Всичко се свежда до въпроси и отговори в добре формулираната оферта „Разберете статиите на „WELT“ за секунди“, което, по принцип, трябва да е даденост, коментира Руперт Зомер в сайта.

Може също така да се досажда на дигиталния асистент на „Springer“, който очевидно е постоянно оптимизиран и се учи според личните предпочитания, с въпроси за текущи новинарски събития. Има и отделни бутони за работни задачи като „Напишете поздравления тук“, „Създайте публикация в LinkedIn“, но също и „Създайте приказка за лека нощ за деца.“ „Springer“ казва, че предлагането ще бъде непрекъснато разширявано.


 


 

Свят