Оператор на „Россия 24“ се натъкна на мина в район Шебекино

  • 12.06.2024
  • forbes.ru
  • Розалина Евдокимова
Ярослав Борисов бе приет в тежко състояние в Централната болница в Шебекино.

Операторът на телевизионния канал "Россия 24" Ярослав Борисови трима войника се натъкнаха на мина в град Шебекино, Белгородска област. Журналистът е откаран в болница в тежко състояние.

За инцидента е съобщил губернаторът на региона Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, пише forbes.ru/514426. Журналистът е бил тежко ранен от осколки в коремната област и лявото рамо и откаран в тежко състояние в Централната районна болница в Шебекино, където е бил опериран. Един мъж с рани по крайниците е откаран с линейка в болница № 2 в Белгород. На още двама пострадали е била оказана медицинска помощ и ще бъдат лекувани амбулаторно.

По-рано губернаторът на Белгород е съобщил, че на сутринта на 10 юни украинските въоръжени сили са атакували градския район Шебекино със седем снаряда и три безпилотни самолета-камикадзе. Освен това в рамките на денонощие още един дрон е пуснал взривно устройство на територията на областта, като са свалени и четири БПЛА.

Най-малко 30 руски журналисти са били убити в зоната на бойните действия в Украйна, съобщава изданието, базирайки се на изявление на Владимир Путин.

Свят