Млади журналисти от Кърджали представиха новия брой на ученически вестник

  • 12.06.2024
  • СБЖ
  • Златка Михайлова

В Кърджали представиха деветия брой на ученическия вестник „Приятели плюс“, съобщиха от Общински детски комплекс(ОДК) .Изданието се подготвя от младите журналисти и фотографи с ръководители Марияна Бекриева и Антония Грозева . Отпечването му е като част от програмата на традиционния Месец на Америка в Кърджали.

„Приятели на САЩ“ в Кърджали, припомниха историята на съвместната им дейност и представиха отделните рубрики в деветото издание на вестника. Авторите на журналистическите текстове и младите фотографи разказаха за отделните интервюта и статии и представиха героите на своите материали.

Акцент в „Приятели плюс“ е местният ученически радиоклуб и неговото предаване „Детски свят“, което звучи в ефира на Общинско радио -Кърджали вече 33 години . В изданието се разказва още за тазгодишни абитуриенти, посещавали различни школи и носители на престижни награди. Интересни са и материалите за олимпийския медалист по астрономия Атанас Митрев и за Лора Мелой от САЩ, преподавател в Езиковата гимназия „Христо Ботев“, за младата надежда на националния отбор по водна топка Дария Алексиева, стигнала до европейското първенство.

Месецът на Америка се организира от Дружество „Приятели на САЩ“ за 14 –ти път със съдействието на община Кърджали и Посолството на САЩ.