Еродотос Милтиадус е преизбран за президент на Кипърската асоциация на спортните журналисти

  • 14.06.2024
  • aipsmedia.com
От ляво надясно: президентът на Кипърската асоциация на спортните журналисти Еродотос Милтиадус, генералният секретар в оставка Микаело Пападакис (с паметен плакет) и вицепрезидентът Константинос Скамбилис

Годишното общо събрание на Кипърската асоциация на спортните журналисти (EAK) преизбра президентът Еродотос Милтиадус за трети мандат до 2027 г., съобщава aipsmedia.com.

„EAK представи списък на безработните журналисти на главните редактори като предложения за потенциални служители – каза Милтиадус в отчета си за последните три годни. - През последните три години десет колеги намериха работа по този начин. Факт, който показва солидарността помежду ни в трудни моменти. Въпроси, произтичащи от загуба на работа или други проблеми с работата, се разглеждаха от борда на EAK далеч от очите на обществеността, с дискретност и с уважение към личните данни. Беше предложена помощ за намиране на работа другаде или за финансова подкрепа на членове или правна подкрепа чрез сътрудничество с Кипърския журналистически съюз“.

На членовете на асоциацията са осигурени различните образователни стъпки, както университетски стипендии, посочи още Милтиадус в отчета си, цитиран от aipsmedia.com.

Кипърската асоциация на спортните журналисти обединява повече от 300 журналисти и съществува от 51 години. Организацията  отдава голямо значение на участието й в спортното законодателство, което сега се изработва от Кипърската спортна организация и Министерството на образованието.

Специални благодарности Еродотос Милтиадус отправи към Микаело Пападакис, който реши да не се кандидатира за трети мандат като генерален секретар. В двата си мандата досега Пападакис се отличи с оригиналните си идеи за дейността на Асоциацията и с интелигентното им прилагане, изтъкна Милтиадус. Пападакис бе отличен с паметен плакет за приноса си.

Избрани бяха също борд на директорите и комисии.

Събранието беше уважено от президента на Съюза на кипърските журналисти (ESK) Йоргос Франгос, който отправи послание повече членове на ЕАК да се присъединят към ESK, за да се укрепи синдикалния орган на журналистите.

 

Свят