Руският журналист Никита Цицаги бе убит при украинска атака с дронове в Донбас

  • 16.06.2024
  • news.ru
Убитият при украинска атака в Донбас руски журналист Никита Цицаги. Снимка: news.ru

Кореспондентът на руската медия news.ru в международно непризнатата т. нар. Донецка народна република Никита Цицаги е загинал при украинско нападение с дронове край Николския манастир недалеч от град Угледар.

За гибелта на руския журналист съобщава неговата медия news.ru. В съобщението се посочва, че засега липсвт подробности около обстоятелствата на смъртта на Никита Цицаги.

Изданието припомня други неотдавнашни трагични инциденти с руски журналисти в района на Донбас. Кметът на Горловка – Иван Приходко, е съобщил, че на 13 юни там е загинал операторът на руската телевизия НТВ Валерий Кожин, който заедно с колеги от екипа си попаднал под украински обстрел.

По-рано пак Приходко е информирал и за раняването в ДНР на кореспондента на НТВ Алексей Ивлев и на още двама сътрудници на същата телевизия. Състоянието на ранените е било тежко, те са били в кома и са операрирани.

News.ru привежда и коментар на руската сенаторка Олга Епифанова, която изтъква, че руските журналисти в Донбас се възприемат от украинската страна като врагове, защото репортажите им не съвпадат с гледната точка на Киев. Сенаторката алармира, че е недопустимо журналисти да се взимат на прицел, тъй като това противоречи на международното право.

Свят