Хасково е домакин на два театрални празника

  • 19.06.2024
  • СБЖ
  • Златка Михайлова

До 23 юни ще продължи започналият в Хасково фестивал „Театър, обичам те!“. Той се се организира от Община Хасково и Драматично-кукления театър „Иван Димов“ със съдействието на Министерството на културата. „Благодарение на подкрепата на Община Хасково за поредна година цената на билетите на театралните постановки е достъпна за всички. Детските пиеси, както всеки път, са безплатни за малките зрители.

За хасковската публика са подбрани хитови постановки. На сцената се изявяват Театър „Бонини“, ДТ „Стоян Бъчваров“ – Варна ,Младежкият театър „Николай Бинев“ и др. С голям интерес се очаква спектакълът на ДТ „Невена Коканова“ – Ямбол „Всичките наши тела“по произведения на Георги Господинов. Всяка вечер след представленията празникът продължава с „Музикални нощи“ на открита сцена пред сградата на театъра.

След най-чаканият хасковски арт-форум от 24 юни ще започне единственият студентски театрален фестивал „Сцена на края на града“. В продължение на една седмица гостуват спектакли на студенти от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", ЮЗУ "Неофит Рилски", Нов български унивеерситет, Пловдивски университет, Театралния колеж „Любен Гройс“.