Длегацията на южнокорейските журналисти изпрати благодарствено писмо до СБЖ

  • 08.07.2024
  • СБЖ
По време на посещението на южнокорейската журналистическ делегация в БТА на 25 юни. Снимка: БТА

Гостувалата у нас по покана на СБЖ в края на юни делегация на Асоциацията на журналистите от Корея (АЖК), с която нашият Съюз има договор за сътрудничество от близо десетилетие, изпрати специално благодарствено писмо до председателя на СБЖ Снежана Тодорова след завръщането в родината си.

"Изказваме най-дълбока благодарност за незабравимото пътуване, което организирахте за нас в България", пишат от АЖК в благодарственото писмо. То продължава така: "Нашата делегация се завърна безпроблемно в Корея. Ние сме безкрайно благодарни за топлото ви гостоприемство и очакваме с нетърпение деня, в който ще можем да се срещнем отново. А дотогава ви пожелаваме много здраве и всичко най-добро."

Председателят на СБЖ Снежана Тодорова сподели, че и преди отпътуването си от нашата страна, в последния ден на престоя си (за който сайтът на СБЖ информира), гостите от АЖК също са изразили благодарност за интересната разнообразна програма и за възможността да се срещнат с български журналисти от национални медии като БТА и в. "24 часа", както и от региовални издания като пловдивския в. "Марица".
 
Програмата даде възмогност на южнокорейските колеги да опознаят София, Казанлък, връх Шипка и Пловдив. Навсякъде те посетиха местни забележителности и бях запознати със свързани с тях ключови моменти от българската история. 
 
Отношенията между СБЖ и Асоциацията на корейските журналисти се регламентират от Споразумение за сътрудничество между нашите организации, подрисано в Сеул през 2015 година.
 
Пак Джон-хьон, председател на Асоциацията на корейските журналисти, отбеляза по време на гостуването на делегацията, че нашите отношения се развиват по възходяща линия вече  9 години и изрази искрена благодарност за отлично организираните посещения на корейски журналисти в България."Сътрудничеството със СБЖ напълно се покрива с очакванията ни и ние сме щастливи, че точно вашият авторитетен журналистически съюз е единственият ни  партньор от Европа", посочи той.
 
 
 
© СБЖ