Би Ти Ви стартира тази година още четири формата развлекателни игри

  • 09.07.2024
  • БТА

Би Ти Ви е придобила правата за създаване и излъчване на четири от най-успешните развлекателни телевизионни игри в световен мащаб, съобщават от медията. Това са „Коя е тази песен?" (Name That Tune), „Помниш ли текста?” (Don’t Forget The Lyrics), „Колко ми даваш?“ (Guess My Age) и „Кажи честно“ (To Tell the Truth).

„След изключително добрите резултати на обновения ни пролетен сезон, с увереност продължаваме да инвестираме в нови и качествени развлекателни предавания за нашите зрители. За  Би Ти Ви е изключителна отговорност аудиторията и пазарът да продължат да ни припознават като медията, която първа въвежда и налага успешни световни формати. Вече представихме двете нови заглавия за есенния сезон – „Островът на 100-те гривни“ и „Бягство към победата“, а сега идва ред на най-доброто от телевизионните игри. Този тип съдържание е търсен както от аудиторията, така и от рекламодателите. Щастлив съм, че именно Би Ти Ви съвсем скоро ще предложи цели четири топ телевизионни игри, които да донесат още положителни и забавни емоции на цялото семейство“, коментира Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV Media Group. 

„Коя е тази песен?“ (Name That Tune) е американска телевизионна музикална игра, създадена през 50-те години и реализирана досега в над 27 държави на четири континента съобщава БТА. Собственост на Prestige Entertainment, първото по рода си оригинално музикално шоу е смесица от носталгия и попкултура. Участниците трябва да отгатнат заглавията на песни въз основа на няколко ноти, изпълнени от група на живо. Двама играчи се борят в няколко кръга. За да се включат в играта, те трябва да познават, помнят и разпознават песни от всички жанрове и десетилетия. За да спечелят, участниците трябва да победят съперника си с бързина и да отгатнат правилните песни в поредица от игри.

„Помниш ли текста?“ (Don’t Forget The Lyrics) е музикално предаване, създадено през 2007 г. от Джеф Аплоф. То е реализирано в различни версии в над 25 държави по света, сред които САЩ, Великобритания, Китай, Франция, Италия, Испания, Индия и други. Участниците трябва да пеят хитови песни и да допълват липсващите текстове. За целта, играчите трябва да избират парчета от различни жанрове и десетилетия, от утвърдени хитове до свежи нови версии. 

„Колко ми даваш?“ (Guess My Age) е гейм шоу, създадено през 2016 г. Форматът е реализиран в 18 държави в света, с над 2500 излъчени епизода, с над 5000 участници. В предаването има възможност да се спечелят големи суми, следвайки едно единствено правило – да назоват точната възраст на напълно непознат човек. Във всяко издание на играта двойка участници трябва да познаят в рамките на няколко кръга възрастта на шестима напълно непознати за тях реални хора като за целта разполагат с няколко жокера. 

„Кажи честно" (To Tell the Truth) е телевизионна игра, в която жури от четирима души се изправя срещу отбор от трима участници. И тримата състезатели твърдят, че са едно и също лице, но само един от тях е истинското и според правилата на играта той трябва да казва истината през цялото време. При задаването на въпроси, на участниците журито се опитва да определи кой от тях е истинският човек. Участниците в „Кажи честно" работят в екип, опитвайки се с различни методи да надхитрят журито, което работи индивидуално, за да определи търсения човек.