Част от новините на „Дневник“ стават платени, могат да се четат и във Вайбър

  • 09.07.2024
  • СБЖ
  • Майя Любомирска

С мейли до потребителите си редакцията на сайта на „Дневник“ ги информира, че от 1 септември тази година част от онлайн информацията на изданието ще може да бъде използвана само с платен абонамент.

Съобщава се, че има две тарифи - едната за лоялни потребители, която е валидна до края на този месец и е за месечен абонамент от 7,90 лв. Стандартната тарифа пък е от 14,90 лв. на месец, за да може да се чете съдържанието на сайта на „Дневник“. За абонатите се предвижда достъп до цялото съдържание – новини, анализи, интервюта и коментари, както и възможност да се използва архивът на медията.

На платформата „Вайбър“ от редакцията на „Дневник“ предлагат на потребителите да изберат дали искат да получават информация за най-важното всеки ден в 17 ч., или всяка събота да получават редакторска селекция от интересни четива.

Предложени са и 5 секции: „Избори 2024“, „Свят“, „Анализи“, „Новини“ и „Видео“. Уточнява се още, че лоялните абонати ще имат достъп до аудиовариавнт на статиите.

Това е една от последните трансформации на „Дневник“, който премина от хартен вестник на голям формат до онлайн издание, което сега ще може да се чете в по-голямата част само от абонати, каквато вече от години е практиката на големите европейски и американски издания.