Асоциацията на спортните журналисти на Сиера Леоне ще чества Златен юбилей

  • 10.07.2024
  • aipsmedia.com
От ляво надясно: вицепрезидентът SWASAL Мохамед Бах, отговорничка за жените в медиите Естина Тайлор, президентът на SLAJ Ахмед Насрала, президентът на SWASAL Сар Морис-младши и ветеранът журналист д-р Виктор Масакуой при представянето на логото

Асоциацията на спортните журналисти на Сиера Леоне (SWASAL) трескаво се подготвя за отбелязването на 50-годишнина от основаването си. Честването на т.н. Златен юбилей е планирано за август 2024 г.

При отбелязването на Световния ден на спортните журналисти – 2 юли, в сиералеонската столица Фритаун, асоциацията официално представи логото за тържествата, пише aipsmedia.com.

Президентът на организацията Сар Морис-младши започна срещата с благодарност към спортните журналисти за усилията им в разпространението на новини. Той използва силно въздействащи думи за необходимостта от етична журналистика и заяви, че всеки член, който не спазва изискванията, ще бъде строго наказван.

Президентите на Федерацията по волейбол на Сиера Леоне Ахмед Хану, на Асоциацията на водните спортове Мохамед Турай и бившите президенти на SWASAL Мохамед Фаджах Бари и Франк Магнус Коул имаха привилегията да представят логото за юбилея.

Ахмед Сахид Насрала, президентът на Асоциацията на журналистите в Сиера Леоне (SLAJ), който е и член на SWASAL, заяви, че годишнината е крайъгълен камък и доказателство за отдадеността, страстта и упоритата работа на спортните журналисти в страната, както и повод за равносметка и перспективен поглед към бъдещето. 

Бившият президент на SWASAL Мохамед Фаджа Бари призова за запазване на независимостта и единството на асоциацията, като за целта се потърси съдействие дори от изпълнителната власт.

Д-р Виктор Масакуой изнесе основната реч, отбелязвайки световното значение на деня за журналистите. Той аплодира изпълнителния директор за увеличаването на участието на жени в асоциацията, отбелязвайки, че над 15 жени са били приобщени по време на неговия мандат.

 

Свят