„Фрогнюз” сезира главния прокурор за закани от ексшефа на ГДБОП Станимир Флоров

17.01.2018 /19:32 | Източник: Фрогнюз Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Станимир Флоров. Снимка: "Фрогнюз"

Сайтът „Фрогнюз” съобщава, че е сезирал главния прокурор за скандално обаждане на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров до главната редакторка на медията Катя Илиева, последвало нейно участие в „Шоуто на Слави“ на 10 януари т. г. Флоров позвънил на мобилния телефон на Илиева и отправил куп грозни намеци и реплики, които могат да бъдат възприети като скрити заплахи.

„Фрогнюз” цитира в публикацията си някои от репликите, към които е добавен и аудиозапис: „Некой ако ти заведе едно делце, ще си кажеш източниците, за да отървеш кожляка", „Какво си била ти, бе? Откъде? Говорител си била на ГДБОП и си била пресаташе. Откъде да знаеш такава оперативна информация ти, бе? Питам те само”.

Ето още от репликите: „Откъде я знаеш тая информация? Ми аз ако бях един човек, който съм разследващ, щях да те извикам да те попитам: Ти откъде ги знаеш тея неща, бе“, „Писнало ми е от такива като тебе, дето говорят глупости“, „Ако някой те извика, ще дадеш информация, иначе ще дадеш някой лев“.

„Фрогнюз” цитира Флоров да казва, че всичко в тази държава е пари. Журналистката многократно го питала къде според него не е била права, но Флоров, макар, че я упреква, не дава никакъв отговор.

Неволен свидетел на безпрецедентния телефонен разговор станал и директорът на „Биволъ“ Асен Йорданов, който е разпространил малка част от записа.

По време на телевизионното си участие журналистката разказала за натиска, който се упражнява върху хората, разкрили групата за мокри поръчки „Килърите“. Обяснила, че у нас политиката, бизнесът и криминалният свят са свързани в обща спойка и това ясно проличало по време на мегапроцеса.

Тя допълнила, че в натиска активно са се включили и медиите на Делян Пеевски. Катя Илиева се възмутила, че никой в България не може да защити прокурорите, полицаите и свидетелите, ангажирани с делото „Килърите“. Тя разкрила подробности и за единствената си среща с убития наскоро бизнесмен Петър Христов, според когото у нас бизнес не може да се прави без благословията на корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски. 

За Христов се твърди, че е бил в особено близки отношения както с Флоров, така и с зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, пише „Фрогнюз”.

В публикацията се посочва още, че „Фрогнюз” и Катя Илиева никога не са отричали приноса на бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров в разкриването на поредица от тежки престъпления. Въпреки това медията остро осъжда подобно недопустимо поведение, зад което ясно прозира опит да се окаже натиск върху свободата на словото.

По неофициална информация в момента Флоров е съветник по въпросите на сигурността на Цветан Цветанов, сочи „Фрогнюз”. Според медията двамата са кумове, Флоров имал кабинет в централата на ГЕРБ.

 

Сподели в
 

Комисията по наградите за политическа журналистика и публицистика гласувала да се отличи Георги Георгиев от в. "Дума", но ИБ на НС на БСП на своя глава добавило като втора наградена и Светлана Шаренкова.

03.08.2021/17:45

Съветът за електронни медии (СЕМ) започна кризно заседание, за да намери временен шеф на Българското национално радио (БНР). Очакванията са днес до края на деня да стане извество името на и.д. генералния директор на обществената медия.

03.08.2021/15:57

Най-добрите български сайтове ще бъдат представени и отличени в четвъртото издание на престижния конкурс за уеб проекти „Сайт на годината“.

03.08.2021/14:09

Официално писмо с искане за становище дали назначената от президента Румен Радев за нов член на СЕМ Соня Момчилова е в конфликт на интереси е изпратил Съветът за електронни медии до държавния глава и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

03.08.2021/12:01

Той почина на 2 август т. г. на 88-годишна възраст. За кончината му съобщи във Фейсбук синът му Валентин Панайотов, също известен журналист. Поклонението и опелото ще бъдат на 5 август, четвъртък, от 11 часа в черквата "Свети Седмочисленици".

03.08.2021/10:47

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

На 21 юли се навършиха 122 г. от рождението на големия американски писател, шлифовал словото си като дългогодишен военен репортер, Ърнест Хемингуей. По този повод webcafe.bg припомня пъстра броеница от негови сентенции.

22.07.2021 /11:25 | Източник: webcafe.bg

Отдавна в списъка на добрите ми намерения беше включено интервю с известния и обичан от много българи писател и поет Лозан Такев. Е, вече намерението е факт и вие четете какво е отговорил членът на УС на СБЖ на моите питанки за сайта на Съюза.

19.07.2021 /11:41 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Луиза Тахмисян разказва за големия журналист, оглавявал варненския в. „Народно дело”

19.07.2021 /09:16 | Автор: Луиза Тахмисян | Източник: СБЖ

Да си призная рядко гледам прогнозата за времето по телевизиите, но пък се е случвало някои от момичетата или момчетата на времето да ми спрат погледа и вниманието. Такъв беше ЕмилЧолаков, Симеон Матеев от България он Ер,Станислава Цалова… Но една вечер преди няколко години на 3 март в новините по БНТ съобщиха,че колежката им Ева Кикерезова, която казва времето, се снимала с президента Радев. Е, това ме впечатли и реших да видя кое е това момиче.

16.07.2021 /10:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Журналистът Иван Бакалов припомня във Фейсбук групата "Мемоари, майтапи и тъга по журналистиката :)" събития отпреди близо четвърт век - купуването на "24 часа" от ВАЦ, първата журналистическа стачка там, връщането на Валери Найденов начело на вестника, конфликтите му с журналистите и прочутата му фраза за "паметника" и "песъчинките на световния журналистически плаж".

15.07.2021 /09:31 | Автор: Иван Бакалов | Източник: Фейсбук

Припомняме разказ от 2018 г. на ветерана журналист Кирил Панайотов пред nabore.bg, как е бил създаден младежкият вестник и как го е ръководил Иван Башев, неговият първи "уредник", както тогава са наричали фактическия главен редактор.

18.04.2021 /11:30 | Автор: Кирил Панайотов | Източник: nabore.bg

 Акценти и позиции

Наградите в новоучредения от Европейския парламент конкурс за изключително журналистическо постижение на името на убитата известна разследваща журналистка от Малта Дафне Каруана Галиция ще се определят от международно жури, съставено от представители на медиите и гражданското общество в 27-те страни от ЕС.

07.07.2021 /12:03

В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България нека сверим и посоките на българката журналистика по непреходните ориентири на историческите, духовните и моралните ни върхове.

02.06.2021 /10:08

В своя декларация УС на СБЖ остро осъжда действията на властите в Минск, като настоява и за международно разследване на шокиращия инцидент с насилствено приземения в столицата на Беларус пътнически самолет и за изясняване на всички обстоятелства около него от страна на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Необходимо е изграждането на изрична международноправна рамка, която да предотвратява допускането на подобни инциденти занапред.

26.05.2021 /10:47

 Мнения

Това стана по Коледа – преди няколко месеца. И появата на изданието – като факт, бе отбелязано в сайта на СБЖ . Съпроводено от разговор с автора. Струва си обаче да се сподели мнение за книгата, след като бъде прочетена внимателно...

21.06.2021 /14:18 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Денят на Европа е от новите ни празници, а всяка следваща година като че ли намалява ентусиазма, с който го приехме.

08.05.2021 /10:05 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 37 гости

Бързи връзки