К. Каменаров: Кошлуков е колега с безспорни качества

04.02.2018 /15:45 | Източник: dnevnik.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Някога Константин Каменаров си позволяваше да пуши пред тв камерите

Аз познавам Емил Кошлуков има-няма от 30 години. Няма нужда някой да ме подсеща за него. Както помните, той беше кандидат за поста, който слава богу аз спечелих.

Той е човек с безспорни качества. Едва ли някой ще тръгне да ги коментира в жанра можене, не можене. Той може.

Така генералният директор на БНТ Константин Каменаров отговори в предаването "Седмицата" на Дарик радио на въпроса дали сам е стигнал до решението да назначи Емил Кошлуков за програмен директор на БНТ1.

"Не само е практика, има и формална логика, има и ползи. Аз се обадих на Емил 15 минути след избора", заяви Каменаров и коментира, че "у нас отдавна сме свикнали на нивото в държавата: говори се, че се носи слух":

Теории винаги ще има, внушения винаги ще има. Напоследък често ми се случва да цитирам Владимир Улянов, който казва: "малкото информация е най-злокачественият вид дезинформация", заяви още директорът на обществената телевизия.

"Панорама" остава в петък 

Той коментира и бъдещи размествания в програмата. БНТ ще остане "политематичният канал", в който ще има новини, култура и публицистика. "Предаването "Денят започва с култура" е точно там, където трябва да бъде. То е ценно, много приятно предаване. "Единственото нещо, което съм говорил с колегите и те са съгласни, е, че искам да намерят начин да го направят раздвижено, лъскаво, динамично", заяви още Каменаров.

След назначаването на Кошлуков за програмен директор от екипа на сутрешното седмично предаване го обвиниха в натиск за това какви въпроси да се задават на гостите и как те да бъдат представяни. Тогава Каменаров заяви, че проблемът е комуникационен.

Плановете на Каменаров са БНТ 2 да стане "културно образователен канал": "В обществената мисия на БНТ сме длъжни на хората, които ни плащат сметката", заяви още директорът.

"БНТ HD трябва стане спортен канал. БНТ Свят е канал за нашите сънародници извън границите. Малко по-добре програминиран, но ще остане горе долу това, което е. Философията на този канал да поддържа национален дух и информираност", каза още Каменаров.

Той се е отказал от първоначалната си идея да премести седмичното предаване "Панорама", което сега се излъчва в петък вечер, в събота или неделя.

"Панорама", вероятно трябва да кажа, че е страхотно предаване и една от табелите на телевизията, и наистина е такова, толкова много години. Моята идея беше, че когато един човек цяла седмица е бил на тръстиката и на бачкане и е смазан от работа, не съм убеден, че в петък вечер му се гледа "Панорама". То не е масово предаване, но не и елитарен формат", заяви още Каменаров. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Американският Knight Center ще проведе безплатен онлайн обучителен курс на тема "Цифрови разследвания за журналисти: как да проследяваме цифровата диря на хора и организации" от 5 октомври до 1 ноември 2020 г.

23.09.2020/12:00

Първите 20 години на Михаил Вешим тънат в неизвестност. Никой нищо не е чувал за тях. Самият той твърди, че е бил послушно дете и старателен ученик, но никой не му се връзва.

21.09.2020/09:01

Детският журналистически клуб "Кандилце" при Православния информационен център в Благоевград възобновява занятията през октомври, съобщава blagoevgrad.utre.bg.

18.09.2020/15:22

Видни личности се включиха в кампания за бойкот на фейсбук и инстаграм, за да принудят най-голямата компания за социални медии да ограничи разпространението на езика на омразата и пропагандата, съобщи АП.

17.09.2020/14:05

Специално звено на словашката полиция арестува трима известни съдии и двама предполагаеми техни съучастници по подозрение в корупция, предаде ДПА.

15.09.2020/16:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Известната журналистка, писателка и пътешественичка отново ни изненада с нова книга. Маги Гигова се постара да събере и разкаже за „София. Адресите на любовта“, в която разкрива пред читателите тайните страсти на известни българи. Представянето й ще стане на 8 октомври от 18 ч.в Къщата на София, ул. Миджур 12.

27.09.2020 /18:24 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Днес, 28 септември 2020 година, в делови порядък по телефон и електронна поща бе поискано мнението на членовете на Управителния съвет на СБЖ за насрочване продължение на заседанието на Отчетно-изборното Общо събрание на Съюза на българските журналисти, състояло се на 19 и 20 септември т.г., за попълване съставите на УС на СБЖ, КС на СБЖ и Комисията по журналистическа етика - провеждането на Общо отчетно-изборно събрание на СБЖ за 31 октомври 2020 година.

28.09.2020 /16:23

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки