Начало
 
 

Стотици журналисти се сбогуваха с Евгений Станчев

05.02.2018 /08:40 | Автор : Пенчо Ковачев | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Част от отбора на "Поглед": Енчо Господинов, Алексения Димитрова, Иван Григоров, Любен Генов

Половин час преди да започне опелото на Евгений Станчев в черквата "Св. Седмочисленици", навън заваля дъждец. Когато покойникът е бил добър човек, и небето плаче за него, казва при такива случаи народната мъдрост.

Бог му отреди да живее 78 години на земята и го прибра при себе си. Евгений наистина беше добър човек. Имаше оригинално перо, искрящо чувство за хумор и бе пълен с идеи, които щедро раздаваше на младите журналисти.

Предимно беловласа компания - част от някогашния журналистически елит, изслуша опелото за приятеля и колегата Евгений.

Имаше хора от всички вестници, в които Станчев е работил през годините - "Народна младеж", "Ново време", "Поглед", "София прес", "Вечрени новини+", "Дума", "Кеш"...

Отборът на "Поглед", начело с някогашния му главен редактор Любен Генов, беше най-многобройният: Енчо Господинов, Пенка Чернева, Ева Костова, Иван Григоров, Чавдар Крумов, Мария Филипчева, Здравка Константинова, Марияна Шипковенска, Алексения Димитрова, Иван Рачев, Николай Константинов, Петър Пъдев, Светла Лекарска и др.

Изпратиха го с ръкопляскания 

Последна почит на приятеля и колегата Евгений Станчев отдадоха и Петър Стоянович, Венелина Гочева, Асен Агов, Венцислав Йосифов, Панайот Денев, Иво Хаджимишев, Уляна Пръмова, Дамян Обрешков, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Дориана Генова, Костадин Филипов, Константин Иванов, Любомир Коралов, Виза Недялкова, Валентин Вацев и др.

Съболезнования приемаха дъшерята на Евгений - Камелия, бивш кадър на "24 часа", с двете си дъщери, синът му Слав, който е дипломат в Брюксел, и Мия Сантова, - племенница на журналиста.

Да изпрати своя бивш тъст дойде Константин Каменаров заедно с жена си Радина Червенова. Каменаров беше първият съпруг на Камелия. Вторият съпруг - Мирослав Боршош не беше на опелото.

Евгений Станчев беше изпратен в последния си път с ръкопляскания. После Камелия покани хората да опитат последната ракия собствено производство, която Евгений правеше в Годеч - града, в който той прекара последните години от живота си.

Свързани:   Така ли трябваше да се срещнем, Евгений!

Май беше краят на юни миналата година, Евгений Станчев се обади, че за ден-два е в София, та да се видим, преди пак да си замине за Годеч, където прекарваше от април до декември.
Дата: 02.02.2018


 

Сподели в
 

Премиерата на книгата "Зад завесата на демокрацията" - на журналиста Калин Тодоров, ще се състои на 29 септември в Русенския университет. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.

29.09.2020/09:02

Номинацията на община Варна е за това, че премълча повече от половин година за наличието на замърсяване с отпадни канализационни води във Варненския залив. За 18-и път Програма Достъп до Информация (ПДИ) ще връчи годишни награди за принос в областта на свободата на информация на 28 септември – Международния ден на правото да знам.

27.09.2020/12:17

Двама журналисти от медията Франс 2 са ранени в петък при нападение с нож в Париж близо до мястото, където се помещаваше редакцията на сатиричния в. "Шарли Ебдо", съобщава полицията, цитирана от АП.

26.09.2020/09:06

Калина Александрова зае първо място в 5-ото издание на ученическия конкурс-обучение, озаглавен "Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените".

25.09.2020/09:05

Хонконгската полиция уведоми с писмо няколко медийни асоциации за нови процедури за акредитация на журналисти, предаде ДПА. Полицията посочва, че ще бъдат акредитирани само журналисти, работещи за медии, регистрирани от властите на Хонконг, или за "известни и добре познати" медии, ако не са местни.

24.09.2020/09:04

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Известната журналистка, писателка и пътешественичка отново ни изненада с нова книга. Маги Гигова се постара да събере и разкаже за „София. Адресите на любовта“, в която разкрива пред читателите тайните страсти на известни българи. Представянето й ще стане на 8 октомври от 18 ч.в Къщата на София, ул. Миджур 12.

27.09.2020 /18:24 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Днес, 28 септември 2020 година, в делови порядък по телефон и електронна поща бе поискано мнението на членовете на Управителния съвет на СБЖ за насрочване продължение на заседанието на Отчетно-изборното Общо събрание на Съюза на българските журналисти, състояло се на 19 и 20 септември т.г., за попълване съставите на УС на СБЖ, КС на СБЖ и Комисията по журналистическа етика - провеждането на Общо отчетно-изборно събрание на СБЖ за 31 октомври 2020 година.

28.09.2020 /16:23

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки