Ученици в Кърджали печелят журналистически награди „Григор Попов“

28.03.2018 /18:51 | Източник: kardjali.bgvesti.net Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Да поздравим най-новите журналисти от Кърджали

С две първи, една втора и една трета награда младите журналисти от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали защитиха достойно таланта и умението си да представят новините от живота, отразявайки интересни и актуални събития не само в гимназията, но и в национален мащаб.

Добрата новина бе обявена от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград. В VІ Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ кърджалийските ученици бяха отличени в надпревара с други 170 участници от 20 области и 35 населени места и представени общо 290 творби.

Клуб „Публична реч“ към училището спечели колективна първа награда за радиопредаване и наред с индивидуалните участници донесе приз за най-активни участници в традиционния журналистически конкурс.

Отличието е заслужено признание за младите журналисти в гимназията, чиито клуб съществува от 6 години и работи активно в рамките на проект „Твоят час“ под ръководството на Надежда Карагьозова – учителка по български език и литература.

През годините в различните издания на конкурса неговите членове традиционно печелят призови места за отразяване на актуални теми и проблеми, свързани с живота на училището и града. В подготовката на материалите и излъчването на радиопредаванията дейно се включват всички участници. Професионална помощ им оказва и Общинско радио Кърджали в лицето на главната редакторка Мария Каменова.

За втора поредна година Димитър Ташков Беловски от XI клас печели първо място в раздел Спортен коментар трета възрастова група – IX –XII клас. Журито го отличи за талантливото представяне на тема: „Григор Димитров – будителят на нацията”. Димитър е участник в Литературен клуб „Добродетели“ по проект „Твоят час“ с ръководителка Емилия Владева.

Второ място с есето си „Светът под лупа” спечели НиляйНургин Шериф от VIII клас. Трето място в раздел радиожурналистика за индивидуално участие спечели Александра Елинова Русева от VIII клас, която интервюира областния управител Никола Чанев. И двете ученички са от младото попълнение на журналистическия клуб в гимназията.

Свързани:   Колеги от Радио Благоевград печелят 6 приза „Григор Попов”

В VI Национален журналистически конкурс "Григор Попов", който се провежда в Разград, екипът на младежкото предаване на Радио Благоевград "Тийн зона" спечели 2 първи, 3 втори и 1 трето места в сериозна конкуренция с десетки млади колеги от журналистически клубове в страната.
Дата: 28.03.2018


 

Сподели в
 

Д-р Макс Пембъртън е психиатър в Националната здравна служба на Обединеното кралство. Всеки ден той се изправя пред случаи на психични разстройства при юноши. И за много от тях той обвинява социалните мрежи – на първо място Instagram.

27.09.2020/14:45

Забравиха ли журналистите как се задават въпроси? Кои са „удобните“ и кои са „неудобните“ въпроси? Как се става журналист и чия е отговорността за това?

26.09.2020/15:45

Американски разследващ журналист, родом от Русия, бе намерен мъртъв в кола в квартал "Каракьой" в Истанбул, рано сутринта на 22 септември.

25.09.2020/16:25

Анкарската прокуратура е започнала разследване във връзка с публикацията от петък на гръцкия в. "Димократия", съдържаща обидни забележки по адрес на турския президент Реджеп Ердоган, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

23.09.2020/14:35

Над 650 мексикански интелектуалци обвиниха президента на страната Андрес Мануел Лопес Обрадор в подкопаване на свободата на словото с постоянни изказвания, които според тях заклеймяват и охулват критични към него медии, предаде ДПА.

21.09.2020/12:00

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Известната журналистка, писателка и пътешественичка отново ни изненада с нова книга. Маги Гигова се постара да събере и разкаже за „София. Адресите на любовта“, в която разкрива пред читателите тайните страсти на известни българи. Представянето й ще стане на 8 октомври от 18 ч.в Къщата на София, ул. Миджур 12.

27.09.2020 /18:24 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Днес, 28 септември 2020 година, в делови порядък по телефон и електронна поща бе поискано мнението на членовете на Управителния съвет на СБЖ за насрочване продължение на заседанието на Отчетно-изборното Общо събрание на Съюза на българските журналисти, състояло се на 19 и 20 септември т.г., за попълване съставите на УС на СБЖ, КС на СБЖ и Комисията по журналистическа етика - провеждането на Общо отчетно-изборно събрание на СБЖ за 31 октомври 2020 година.

28.09.2020 /16:23

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 37 гости

Бързи връзки