Бабикян иронизира Борисов в студиото на Нова тв: Предоволни хора протестират

13.07.2020 /19:13 | Източник: mediapool.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Арман Бабикян

"Времето работи в полза на Борисов според мен. Захладня. И хората предполагам, че ще умрат от страх и ще се приберат". Това бе един от коментарите на пиар експерта Арман Бабикян, който е сред инициаторите на протеста срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, в студиото на Нова телевизия, където бе поканен заедно с Александър Владимиров от близкия до ГЕРБ Институт за дясна политика и водещ в близката до Делян Пеевски телевизия "Канал 3".

Избраният от Бабикян ироничен тон към думите и тезите на премиера Бойко Борисов и останалите опоненти на протеста не смути Лора Инджова, водещата от телевизията на братя Домусчиеви, която съвсем сериозно го попита дали смята, че протестите няма да продължат със същия заряд, с който започнаха, разказва mediapool.bg.

"След всички добри стъпки на управлението хората ще се разубедят, аз съм убеден. И непременно ще се скрият обратно в домовете си", отвърна Бабикян с напълно сериозно изражение.

"Разбирам опита за ирония на Бабикян. Тя обаче може да се окаже вярна. Ако хората се приберат, защото им е студено, нали разбирате каква им е мотивацията, за да са на площада", коментира Александър Владимиров.

"Мисля, че вчера излязоха в още седем града предоволни хора, които да изразят радостта си от управлението на г-н Борисов. Така че, изглежда и те са се подвели", каза Арман Бабикян, говорейки за многохилядните протести срещу правителството и главния прокурор.

По-нататък продължи в същия дух:

"Повечето хора, които излязоха по улиците и по площадите, излязоха от завист. Защото всъщност не могат да преживеят успехите на управлението. Последната отсечка до морето, 6-километровата, е всъщност поводът на бликналата завист. И излязоха и заради еврото, защото искаха да съсипят еврото още преди да са ни приели в чакалнята и сега са толкова нещастни. Затова излязоха по улиците".

"Според мен опита за ирония...", репликира Владимиров. Бабикян обаче го прекъсна: "Ама защо ирония, не мога да разбера? Това са думи на премиера. Как така ирония? Смятате, че премиерът не е прав?"

"Самият факт, че организаторите на протеста отказват да кажат защо организират недоволството, показва сериозността на това, което се случва. Когато има хора на площада, това държи политиците в кондиция", каза Владимиров.

"Аз съм прост и вие сте прости"

След това Бабикян продължи: "Злоумишлено е това. По-голямата част от хората, които успяхме да поканим на площада, са лумпени и толупи. И не може да се очаква някакво друго поведение от такива хора. Ние сме събрали нискокачествена биологична маса, която наистина изразява радостта си, но не трябва да забравяме – ние сме прости, както каза министър председателят, той също и затова се разбираме чудесно".

Владимиров реши да го притисне в ъгъла с реплика:"Вие да, но не трябва да подценявате и обиждате така хората, защото в този протест...".

Бабикян отново го прекъсна, за да отбележи, че събеседникът му за втори път не е съгласен с тезите на премиера.

"Плоските ви смешки не са много оригинални", отговори Владимиров.

"Вие наричате смешен министър-председателя. Недейте, дръжте се авторитетно и не ви прилича", посочи Бабикян.

Владимиров реши рязко да смени темата и започна да говори за Десислава Радева, съпругата на президента. Бабикян обаче отново пресече думите му с ирония: "Аз защитавам господин Пеевски, защитавам господин Домусчиев, защитавам главния прокурор и министър-председателя. Къде ме чухте да защитавам госпожа Радева?"

"Имам едно чекмедже. Оттам плащам"

Пиар експертът попита събеседника си защо е агресивен, а той отговори, че не е. "Ето, виждате ли какво съгласие и радост цари", заключи Бабикян.

Владимиров се опита да обясни колко са били агресивни агитките, които събеседникът му бил довел на протеста в петък.

"Аз ги доведох. Между другото им платих. Имам едно чекмедже. Оттам плащам", отговори му Бабикян, в препратка към снимките с кюлчета злато и пачки от по 500 евро в нощното шкафче на Борисов.

Водещият Виктор Николаев го попита как ще коментира твърденията, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков плаща на протестиращите.

"Като липса на конкуренция – отговори Бабикян и поясни – Защото аз мисля, че имаше състезание между беглеца в Белград и този в Дубай и ако имаше реална пазарна среда, трябваше да се конкурират кой от двамата да плаща".

"Има ли наистина такива хора, г-н Бабикян", запита с угрижен вид и сериозен тон водещата Инджова.

"Мога да цитирам главния секретар на МВР, който каза, че има сигурни доказателства за хора, които получават пари, точно колко пари – вчерашно изказване, човекът каза, че са идентифицирани тези хора, единственото нещо, което във всеобщата радост не можем да да разберем е, защо не са прибрани. Защото не мога аз да ги арестувам, опасявам се, че и г-н Владимиров не може", отговори Бабикян.

Тук Владимиров се намеси и обясни, че много често полицията работи със сигнали и сведения, но тъй като "за щастие живеем в правова държава", всичко трябва да се докаже.

"Абсолютно правова, да", "съгласи" се Бабикян.

"Не разбирам защо в Нова тв има такова отношение към министър-председателя. Аз го цитирах няколко пъти, а вие смятате, че това е ирония. Всяка подкрепа на тезите му смятате, че е ирония. Защо така?", продължи Бабикян.

Със сериозен тон водещата се опита да разбере дали Бабикян очаква да се стигне до оставка на правителството, на което получи отговор: "Опазил бог, няма кой друг да управлява България. Как така да очаквам оставка. Чухте, че ще се счупи държавата, ако някой друг управлява. Аз не мога да си помисля такова нещо".

Сподели в
 

Готвят се арести и показни политически процеси, предупреди във Фейсбук политологът, цитиран от offnews.bg. Затова той апелира към български и чужди журналисти да са на блокираното от протестиращи кръстовище и да отразяват събитията след заканата на СДВР, че барикадите тази нощ ще бъдат премахнати.

08.08.2020/19:48

Някогашната репортерка от “24 часа” и авторка на книгата за Бойко Борисов “Бойко, който винаги се завръща” Кристина Кръстева опита неуспешно да стане представител на регионалното министерство в мисията на България към Европейския съюз в Брюксел.

07.08.2020/17:22

Двама млади мъже са арестувани по подозрение, че са проявили агресия към журналисти и протестиращи по време на партийната сбирка на ГЕРБ в "София Тех парк" в сряда. Срещу тях се води дело от Софийската районна прокуратура.

07.08.2020/14:30

Нямат печеливш ход. Боят е останал единственото им средство. До ден, два ще стане ясно, че това са хора на ГЕРБ. Коментара направи политологът Евгений Дайнов пред bTV в предаване на 6 август.

07.08.2020/14:14

Насилието над журналисти и обикновени граждани на вчерашната конференция на ГЕРБ в "София Тех Парк" бе отразено в почти 5-минутен репортаж на медийния гигант "Евронюз".

06.08.2020/19:20

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Огнян Стефанов е едно от най-запомнящите се, одумвани, коментирани заплашвани и подложени на физическа разправа „лоши момчета“ на скандалния ни „преход“, открояващо се независимо перо в днешната ни журналистика, свързано с авторитетния сайт Фрог нюз…

29.07.2020 /17:45 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

След като успя да разбуни духовете с книгите си „Зад завесата на соца“ и „Зад завесата на прехода“, журналистът Калин Тодоров сложи завършека на трилогията със „Зад завесата на демокрацията“, която от днес е вече по книжарниците, издадена от „Изток-Запад“.

22.07.2020 /23:12 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В дни на съдбовни изпитания, каквито преживяваме сега – от пандемия до политически, - паметта ни търси упование и опит в нелеката българска съдба – онези така нужни ни и днес опорни точки, за да я променим в името на едно достойно бъдеще. И пред очите ни застава великият летописец на българската свобода с безсмъртните му „Записки по българските въстания“ - Захарий Стоянов. А днешните събития по странно съвпадение стават в годината на неговата 170- годишнина от рождението му…

20.07.2020 /17:56 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В тия дни на небивало напрежение, когато в цялата страна улиците и площадите кипят от недоволството на народа и искането за оставка не само на правителството, а и на главния прокурор Иван Гешев, точно по това време се случи нещо интересно, което би могло да се нарече съвпадение, но в никакъв случай не е случайно. Състоя се и премиерата на новата книга на най-уважаваната българска журналистка Анна Заркова, емблематична със своите задълбочени разследвания и анализи на най-важни и тревожни явления в нашия обществен живот, които притежават и актуална непреходност. И сега, когато над мощните протести кънти името на Гешев, в ръцете ни е солидният том на Заркова: „Главните прокурори от Татарчев до Гешев“.

16.07.2020 /20:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Авторът на първата българска печатна книга Филип Станиславов бе почетен в скромна церемония в град Никопол, съобщиха от местното читалище „Напредък”.

08.08.2020 /11:27 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

Вълнуващи спомени от първите си артистични прояви в детски радиопредавания разказва известната актриса и поетеса в специално интервю пред Мария Спасова, подчертавайки: „Там се срещнах с хора, които са мой университет за цял живот. Преди всичко това са Валери Петров, Ангел Вълчанов, Леда Милева”.

06.08.2020 /18:35 | Автор: Мария Спасова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

СБЖ изразява дълбокото си възмущение и категорично осъжда поредното посегателство срещу журналисти при изпълнение на професионалния им дълг, както и над упражнилите правото на свободно слово и на протест граждани по време на конференцията на управляващата партия ГЕРБ в София. Ако живеем в правова държава, реакцията на правоохранителните и правораздаващите органи трябваше да е незабавна. Къде е тя?

06.08.2020 /13:45

„Този план ще върви ръка за ръка с Плана за действия за европейска демокрация, който ще бъде насочен към повишаване на устойчивостта на нашите демократични системи и към укрепване на свободата и плурализма на медиите,” пише зам.-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по ценностите и прозрачността Вера Йоурова в отговора си на писмото на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова от 10 април т. г., настояващо във възстановителните планове за Европа след кризата с коронавируса да бъде включено и подпомагането на медиите, журналистите и свободата на словото.

24.07.2020 /17:12

УС на СБЖ излезе с декларация, настояваща за изтегляне на внесения в НС от Вежди Рашидов законопроект за промени в Закона за радиото и телевизията, докато той не бъде подложен на широко обществено обсъждане. Изразена е също тревога от негативни и злепоставящи внушения и обобщения, отправени от прокуратурата към "свободните" журналисти.

14.07.2020 /17:42

 Мнения

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

На 18 юли, 183 години след рождението ти, още търсим и жадуваме чистата и свята република, заради която увисна на бесилото. Днес висиш и на портрет в кабинетите на първите държавни и партийни ръководители. Но нито сме чиста, още по-малко свята, поклон към тези, които го сториха, че България стана република преди 74 години, та поне нещо от завета ти да е изпълнено.

13.07.2020 /16:29 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 28 гости

Бързи връзки