Минеков обвини водещата на „Още от деня“, че не му дава право на отговор, а изпълнява нареждания

10.06.2021 /21:18 | Източник: БНТ и други медии Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Велислав Минеков. Снимка: БГНЕС

„Не получих правилния отговор, а имитация в разказвателна форма, както от генералния директор, така и от СЕМ. Ако сега ни прекъснат заради брифинг на някоя партия, това няма ли да е опасно за нас", заяви пред БНТ служебният министър на културата Велислав Минеков. Той беше гост на предаването „Още от деня“, за да има право на отгоовр.

Прекъсвайки водещата Надя Обретенова и под формата на монолог, Минеков попита в коя друга европейска телевизия „генералният директор споделя душевните си състояния".

„Пред вратите на телевизията има много хора, не знам защо са се събрали, но той(Емил Кошлуков- бел. ред.) ще посмее ли да отиде при тях", попита саркастично Минеков.

Той посочи писмо, подписано, по думите му, от „цвета на нацията" и пожела то да бъде прочетено в централните новини.

Говорейки за вчерашното интервю на Емил Кошлуков служебният министър заяви, че генералният директор на БНТ е  употребил „ някакви странни обстоятелства около моята биография, моето семейство и минало".

Минеков и продължи да говори едновременно с водещата и отрече баща му да е бил член на ЦК на БКП, както и да е почивал в почивна станция на БКП.

Той постави под съмнение „присъствието" на Кошлуков в затвора, като се позова на думи на Николай Колев-Босия.

„Изглежда той много се е разтревожил от това, което казах за неговото участие в "Ню Фрейм медия", коментира Минеков.

Той не пожела да отговори на въпросите на водещата Надя Обретенова, докато не каже нещата, които той държи да съобщи на аудиторията.

„Не съм говорил за журналистите, а за генералния ви директор, той е нарушил закона", каза министърът и продължи да прекъсва водещата.

Той обвини Обретенова, че го прекъсва, не му дава право на отговор и изпълнява нарежданията на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

„Правото ми на отговор беше подтиснато от теб съвсем целенасочено, въпросите ви нямат значение", каза той.

На няколко пъти Минеков обвини в лъжа ръководството на телевизията.

В същото време пред сградата на телевизията имаше протест, организиран от гражданското движение БОЕЦ. Протестиращите искат оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и подкрепиха министър Минеков, който също се включи в демонстрацията.

"КОШЛУКОВ ВЪН!", гласи слоганът на акцията.

Преди седмица Минеков започна да  критикува ръководството на обществената медия заради спиране на програмата , за да бъде излъчена на живо пресконференция на ГЕРБ. После поиска Кошлуков да търпи санкции по закона "Магнитски" като свързано с ТВ7 лице (телевизията беше близка до Делян Пеевски и финансирана от Цветан Василев). Генералният директор излезе с позиция, като равръзката може да се окаже и в съда.

 

м.л.

Сподели в
 

Валентина Панова, член на СБЖ и на Журналистическо дружество „Веслец Враца“, събра десетки приятели и почитатели на презентацията на книгата си „Веселие по врачански /Разкази и ситнежи/“. Събитието се проведе във вторник, 15 юни при огромен интерес в читалнята на библиотеката на Народно читалище „Развитие 1869“.

16.06.2021/15:39

Концептуалната изложба "Лета" (Léthé) на живеещата и работещата във Франция българка ще бъде представена в галерия "Квадрат 500" от 24 юни до 1 август. В професионалния ѝ път са записани над 50 корици на различни издания.

16.06.2021/14:27

От 15 юни до 15 юли съдържанието на сайта www.sedemosmi.tv, включително пълният архив, ще е достъпно без заплащане. Същото важи и за излъчването на живо.

16.06.2021/09:03

Известната журналистка пише в своя Фейсбек: Въпросът Кой? е все още актуален. КОЙ? В неговите различи форми и прояви. Ще има ли нов Кой или нищо не се е променило? Или старият ще запее нова песен? Или ще слушаме същата песен, но от други изпълнители? Или няма да има Кой? Без честни журналисти и независими медии няма да получим отговорите на тези въпроси.

15.06.2021/14:34

Здравният репортер на Би Ти Ви и водещ на поредицата „COVID-19: Ваксините“ в сутрешния блок „Тази сутрин“ – Мария Ванкова, вече е водеща на късните новини на телевизията в делничните вечери.

15.06.2021/09:42

 Представяме ви

Разговаряме с известната журналистка, поетеса и писателка за раждането на новата ѝ книга, за вдъхновяващото я с обич семейство, за доброто, което всеки сам избира как да отглежда в душата си, за невъзможните бягства от съвремието ни, за ролята на журналистиката в преодоляването на „литературщината”.

07.06.2021 /13:32 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Вероятно Калин Тодоров се ръководи от изреченото от китайския мъдрец Конфуций: „Проклятие е да живееш в интересни времена.“ Затова трилогията му „Зад завесата“ скоро ще стане петтомник, като споделя, че с петата книга от тази поредица й слага точка. А традиция стана,че щом той напише книга от въпросната серия да е гост на сайта на СБЖ. Този път обаче в аванс разговаряме с него за предстоящото излизане на последната от поредицата „Зад завесата“.

01.06.2021 /07:20 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Наскоро в клуб „Журналист“ се състоя представянето на книгата на писателя и журналист Хайри Хамдан „Лешникови градини“,която предизвика голям интерес несамо сред познавачите на неговото творчество, но и сред тези, които за първи път се докосваха до написаното от Хамдан.

24.05.2021 /08:01 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Списанието се продава срещу 5 евро само по улиците от хора в тежко положение, които така получават възможност да си осигурят с достойнство, макар и малък доход, за да покрият някои от своите основни потребности.

17.05.2021 /12:08 | Автор: Здравка Михайлова | Източник: marginalia.bg

 Спомени и архиви

Припомняме разказ от 2018 г. на ветерана журналист Кирил Панайотов пред nabore.bg, как е бил създаден младежкият вестник и как го е ръководил Иван Башев, неговият първи "уредник", както тогава са наричали фактическия главен редактор.

18.04.2021 /11:30 | Автор: Кирил Панайотов | Източник: nabore.bg

В две групи във Фейсбук журналистът Тихомир Шолев, работил във в. „24 часа” в началните му години, разказва за модерния начин на работа там по онова време.

17.04.2021 /17:40 | Автор: Тихомир Шолев | Източник: Фейсбук

 Акценти и позиции

В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България нека сверим и посоките на българката журналистика по непреходните ориентири на историческите, духовните и моралните ни върхове.

02.06.2021 /10:08

В своя декларация УС на СБЖ остро осъжда действията на властите в Минск, като настоява и за международно разследване на шокиращия инцидент с насилствено приземения в столицата на Беларус пътнически самолет и за изясняване на всички обстоятелства около него от страна на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Необходимо е изграждането на изрична международноправна рамка, която да предотвратява допускането на подобни инциденти занапред.

26.05.2021 /10:47

Нека да сме достойни и да опазваме духовното послание на кирило-методиевите букви и из днешните нови полета, пространства и мрежи на модерните технологии, съхранявайки и умножавайки хуманното и съзидателно присъствие на славянската и българската култура в световното многообразие.

24.05.2021 /00:14

 Мнения

Денят на Европа е от новите ни празници, а всяка следваща година като че ли намалява ентусиазма, с който го приехме.

08.05.2021 /10:05 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

Накъде са се запътили унищожителите на журналистиката, свободата и изборите - от Бойко Борисов до Големите му братя по света

20.03.2021 /17:00 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки