Пореден регионален тв и интернет доставчик погълнат от "Виваком"

04.12.2021 /10:01 | Източник: mediapool.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


"Виваком" продължава да поглъща малки регионални доставчици на интернет и телевизия и така да разширява пазарния си дял. Телекомът съобщи в петък, че е постигнал съгласие за придобиването на 100% от дяловия капитал на великотърновското дружество "Телнет" ООД.

Цената на сделката не се съобщава, предстои одобрението ѝ от регулаторни органи като Комисията за защита на конкуренцията и се очаква да бъде приключена през 2022 г., съобщава mediapool.bg.

"Телнет" ООД функционира на пазара от 2005 г., когато под това име се обединяват двата най-големи интернет оператора във Великотърновска област - "Маги" ООД и "Го-линк" ООД. Дружеството е собственост в различна стене па участие на Венцислав Петров, Венцислав Стоев, Тодор Нешев и Димитър Велев. То предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които MAN услуги, хостинг, колокация, както и на индивидуални проекти за изграждане на кабелни системи.

Операторът има присъствие в над 110 населени места в областите Велико Търново, Русе и Габрово. Колко точно са клиентите му не се посочва, но именно те са целта на "Виваком", за която това ще е поредното придобиване на местен доставчик с цел разширяване.

Последно "Виваком" купи доставчика на интернет и телевизия в Североизточна България "Нетуоркс-България", чието седалище е в Русе и има добре развита мрежа и дистрибуция в региона, а също така предлага и облачни услуги, видеонаблюдение, компютърен и ИТ сервиз.

Преди това тя вече придоби три други кабелни оператора и нейни конкуренти - Net1, ComNet Sofia и N3.

Така делът на телекомуникационната компания на пазара на кабелни и телевизионни услуги нарасна значително. Какъв точно е той така и не се знае, но антимонополната комисия не вижда проблем в разширяването на дружеството и разреши всяка от тези сделки.

Сега от "Виваком" отново заявяват, че с новото придобиване ще комбинират своя дългогодишен опит в поддържането и предлагането на висококачествени телеком услуги с добре развитата локална инфраструктура на "Телнет" ООД, за да осигури достъп до новите технологии на още повече потребители.

В процеса на преговори и реализиране на сделката "Телнет" е съветвано от Райфайзен (България) и CMS Sofia, а "Виваком" - от Challenger Capital и "Камбуров и съдружници".

"Виваком" е част от "Юнайтед Груп", която притежава в България също така "Нова Броудкастинг груп" и предишните вестници на депутата от ДПС Делян Пеевски "Монитор", Телеграф" и др.

Сподели в
 

Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков в трагичната катастрофа през 2020 г. е към своя край на първа инстанция.

21.01.2022/16:01

Преди дни известният фотограф откри изложбата си Big Jazz Photos в столичния Dada Bar.

20.01.2022/18:16

Журито е съставено от дългогодишни наблюдатели на обществените процеси в България и езикови експерти: Павлина Върбанова - доктор по български език, доц. Георги Лозанов - философ и медиен експерт, Веселина Седларска - журналист и писател, Константин Вълков - програмен директор на "Дарик радио", и Доротея Николова - учител по български език и литература, и журналист.

20.01.2022/11:03

Изработване на нов Закон за радио и телевизия и проверка на процедурата, по която е назначен шефът на БНТ Емил Кошлуков. Такива заявки направи в сряда парламентарната комисия по култура.

19.01.2022/20:06

Известният български готвач и водещ на телевизионно предаване Андре Токев влиза в затвора след одобрено от съда споразумение с прокуратурата за шофиране в нетрезво състояние.

19.01.2022/18:12

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Роден на 31.12.1931 г., но записан в кръщелното на 01.01.1932 г., "за да мине в следващия набор за казармата", както обяснява самият Димитри Иванов - още с това начало в живота си той излиза от всякакви стандарти, за да стигне до днес такива професионални и човешки висини, каквито средният съвременен кръгозор изобщо няма капацитет да фокусира.

11.01.2022 /20:20 | Източник: СБЖ/dimitriivanov.com

През 2022-ра ще се навършат 30 години, откакто загубихме изтъкнатия фотограф Тодор Славчев, запечатал в образи и голяма част от историята на СБЖ. Нека си спомним отново за него и да отдадем дължимото на забележителния му принос във фотографията.

31.12.2021 /19:07 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

Университетска изследователка от Хонконг предлага обширен анализ на приноса за възраждането на журналистиката на фактите от страна на филипинската журналистка и издателка Мария Реса, която тази година бе отличена с Нобелова награда за мир заедно с руския си колега Дмитрий Муратов.

16.12.2021 /16:13 | Автор: Проф. Юен-ин Чан | Източник: gijn.org

Известният френски журналист, писател и интелектуалец с националистически дискурс Ерик Земур обяви официално, че влиза в надпреварата за президент на Франция на изборите догодина и ще се опита да „изсели“ Макрон от Елисейския дворец. Новината обиколи всички световни информационни агенции, след като Земур с летящ старт обяви кандидатурата си.

05.12.2021 /09:39 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

В новия том VII на „Известия на бургаския музей“ е публикувано изследването на журналистката Диана Славчева „Бургаската преса в годините от Освобождението до 1944 г.“

18.01.2022 /13:10 | Източник: СБЖ

Медийната мрежа в област Силистра в миналото е представлявала богата палитра. Понастоящем - скромна, но от сърце

01.10.2021 /19:06 | Автор: Йордан Георгиев, Марин Минев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Второ знаково отстраняване от в. „Дума” на емблематична журналистка в рамките на два дни буди сериозна тревога за нови нива в посегателството над свободата на словото и правата на журналистите в България. Редно е и правителството да се произнесе, защото тревожните действия идват от сила, представена в него.

14.01.2022 /16:16

Апелираме към колегията да се присъедини към петицията в защита на Велиана Христова и към други солидарни действия, с които заедно да отстоим свободата на словото и журналистическите права.

13.01.2022 /15:57

Компетентните органи трябва да реагират незабавно на информацията за заплаха срещу главния редактор на BIRD Атанас Чобанов. В световен мащаб острата реакция срещу посегателства над журналисти също е мерило за демокрацията – от погромите срещу медии в Казахстан до разправата с разобличителя от „Уикилийкс” Джулиан Асандж

10.01.2022 /08:57

 Мнения

„Чистката” във в. „Дума” е опасен симптом и за правата на журналистите, и за обществената търпимост към посегателства срещу критични гласове.

19.01.2022 /12:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Такава ни е съдбата – да бъдем глашатаи на истината. Няма да сме журналисти, ако търсим нещо друго в професията и в живота. А те ни поставят пред изпитания...

26.12.2021 /16:00 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 24 гости

Бързи връзки