Пиар на ПП гълчи журналисти в NOVA, че питат за PCR-теста на Никола Минчев

13.01.2022 /13:41 | Източник: offnews.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Говорителят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Александър Бойчев нападна в ефир водещите на сутрешния блок на Нова телевизия за това, че питат кога и как е взет Ковид тестът на председателя на парламента Никола Минчев и ги обвини, че произвеждат фалшиви новини.

При въпросите на водещите Виктор Николаев и Мира Иванова кога е взета пробата на Минчев, Бойчев отклони на няколко пъти отговора с нападки, пише offnews.bg:

"Недопустимо е да се пита кога е взета пробата, защото "депутатите не са лаборанти, колеги, и няма как да знаят в колко часа и колко минути е взета пробата".

"Г-н Николаев, Вие боледували ли сте от Ковид и правили ли сте си тестове?"

После обясни, че Минчев първо си е направил антигенен тест, който е излязъл позитивен, а след това и PCR. Тестът е взет вечерта в понеделник (непосредствено след заседанието на КСНС в президентството - б.а.), заяви пиарът. "Естествено, че е взет след заседанието", заяви пиарът.

"Г-н Николаев, това, което Вие правите в момента, е абсолютно недопустимо", продължи той. Според него това е така, защото водещият задава въпроси към депутати от ПП, по които те не били компетентни да отговарят. "Вие разпространявате фалшиви новини на други политически партии", добави Александър Бойчев.

"Вие проверявате ли си информацията, г-н Николаев, това е недопустимо (...) Вие не сте направили дори малкото усилие, за да информирате обществото", продължи той. Коментарът му бе по повод твърдението на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че преди КСНС Минчев е бил контактен на Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП, който бил с Ковид. "Председателят на парламентарната група е абсолютно здрав и не е боледувал", заяви Александър Бойчев.

"Г-н Минчев е болен, г-н Минчев не симулира своя Ковид", каза още говорителят и попита: "Вие проверили ли сте дали тези въпроси съществуват като истински факти?"

На поредния въпрос къде и кога са взети тестовете, той посочи, че "г-н Минчев е получил посещение от лекар, който му е взел тестовете. Това не е тест, направен в търговска лаборатория. Г-н Минчев е по право първи човек в държавата като председател на парламента. Вие считате, че г-н Минчев със симптоми и охраната на НСО ще отиде в произволна лаборатория в този момент да си направи тест?"

Часове след заседанието на КСНС бе обявено, че Минчев е почувствал неразположение е и дал положителен тест за Ковид. 

Вчера Минчев публикува разпечатка от теста си. 

По този повод бившият здравен министър на ГЕРБ Костадин Ангелов попита коя е лабораторията в София, която работи късно вече и предлага експресни PCR тестове по това време.

Сподели в
 

Обучението се осъществява от Фондация БОЛД с финансовата подкрепа на Българо-американска комисия „Фулбрайт” за образователен обмен. То се провежда от екип от д-р Димитрина Петрова, експерт в областта на демокрацията и правата на човека, и Виктор Лилов, издател и граждански активист.

29.01.2022/14:51

Нивото на антиромската реч в интернет пространството у нас остава изключително високо, но все пак то бележи спад в сравнение с предишни години. Това констатира мониторинг на онлайн медии и социални мрежи, проведен от Асоциация „Интегро” в периода януари - септември миналата година и финансиран по Програмата за права, равенство и гражданство на ЕС.

29.01.2022/11:08

Журналистите да бъдат подвеждани под наказателна отговорност за публикации. Това предложение е направила Антония Димитрова, депутат от „Продължаваме промяната", твърди журналистката от “Свободна Европа" Полина Паунова. Предложението е направено на ниво комисия.

28.01.2022/16:53

Генералните директори на БТА Кирил Вълчев и на националната информационна агенция на Румъния Аджерпрес Клаудия Виктория Николае подписаха договор за сътрудничество. Това стана в деня на отбелязването на 30-та годишнина от подписването на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между България и Румъния.

28.01.2022/13:22

В понеделник, 31 януари, от 22:00 ч. БНТ 1 ще излъчи документалния филм „Само защото бяха българи“ за процесите на македонизацията в Пиринска Македония. В него свои спомени разказват близки на загиналите в тези събития българи.

28.01.2022/10:06

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Роден на 31.12.1931 г., но записан в кръщелното на 01.01.1932 г., "за да мине в следващия набор за казармата", както обяснява самият Димитри Иванов - още с това начало в живота си той излиза от всякакви стандарти, за да стигне до днес такива професионални и човешки висини, каквито средният съвременен кръгозор изобщо няма капацитет да фокусира.

11.01.2022 /20:20 | Източник: СБЖ/dimitriivanov.com

През 2022-ра ще се навършат 30 години, откакто загубихме изтъкнатия фотограф Тодор Славчев, запечатал в образи и голяма част от историята на СБЖ. Нека си спомним отново за него и да отдадем дължимото на забележителния му принос във фотографията.

31.12.2021 /19:07 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

Университетска изследователка от Хонконг предлага обширен анализ на приноса за възраждането на журналистиката на фактите от страна на филипинската журналистка и издателка Мария Реса, която тази година бе отличена с Нобелова награда за мир заедно с руския си колега Дмитрий Муратов.

16.12.2021 /16:13 | Автор: Проф. Юен-ин Чан | Източник: gijn.org

Известният френски журналист, писател и интелектуалец с националистически дискурс Ерик Земур обяви официално, че влиза в надпреварата за президент на Франция на изборите догодина и ще се опита да „изсели“ Макрон от Елисейския дворец. Новината обиколи всички световни информационни агенции, след като Земур с летящ старт обяви кандидатурата си.

05.12.2021 /09:39 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

В новия том VII на „Известия на бургаския музей“ е публикувано изследването на журналистката Диана Славчева „Бургаската преса в годините от Освобождението до 1944 г.“

18.01.2022 /13:10 | Източник: СБЖ

Медийната мрежа в област Силистра в миналото е представлявала богата палитра. Понастоящем - скромна, но от сърце

01.10.2021 /19:06 | Автор: Йордан Георгиев, Марин Минев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Второ знаково отстраняване от в. „Дума” на емблематична журналистка в рамките на два дни буди сериозна тревога за нови нива в посегателството над свободата на словото и правата на журналистите в България. Редно е и правителството да се произнесе, защото тревожните действия идват от сила, представена в него.

14.01.2022 /16:16

Апелираме към колегията да се присъедини към петицията в защита на Велиана Христова и към други солидарни действия, с които заедно да отстоим свободата на словото и журналистическите права.

13.01.2022 /15:57

Компетентните органи трябва да реагират незабавно на информацията за заплаха срещу главния редактор на BIRD Атанас Чобанов. В световен мащаб острата реакция срещу посегателства над журналисти също е мерило за демокрацията – от погромите срещу медии в Казахстан до разправата с разобличителя от „Уикилийкс” Джулиан Асандж

10.01.2022 /08:57

 Мнения

„Чистката” във в. „Дума” е опасен симптом и за правата на журналистите, и за обществената търпимост към посегателства срещу критични гласове.

19.01.2022 /12:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Такава ни е съдбата – да бъдем глашатаи на истината. Няма да сме журналисти, ако търсим нещо друго в професията и в живота. А те ни поставят пред изпитания...

26.12.2021 /16:00 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки