Уникална песнопойка излезе от печат

10.05.2013 /16:17 | Източник: Аз Буки Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Наречена е "Гергана" и включва най-обичаните български песни. Всяка от тях е преведена и на английски език.

Преводът на песните служи за по-доброто разбиране на българския текст от децата, за които английският е първи език. Идеята е книжката да запознае американската публика с образци на българската поезия, както и да приобщи англоезичните родители, приятели и съученици на малките ни сънародници.

Изданието включва и ноти, за да се улесни заучаването на песните.

Песнопойката съдържа българския и английския текст на 39 от емблематични ни песни. Сред заглавията са „Хубаво си, моя горо”, „Де е България”, „Земя пълна с добрини”, „Прела баба”, „Джоре дос”, „Шаро и първият сняг” „Сладкопойна чучулига”... Включени са и националният химн, и химнът на Кирил и Методий.

Съставител на песнопойката е Нели Хаджийска, ръководител на хор и училище „Гергана” в Ню Йорк. Издаването е подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина, а реализацията на книжката е дело на екипа на Национално издателство „Аз Буки”.

Целият тираж на песнопойката „Гергана” ще се разпространява безплатно.
 

Сподели в
 

Георги Игнатов бе определен от Съдийската комисия към БФС за главен рефер на двубоя на Черно море – Славия. Срещата от 4-ия кръг на плейофите във втората шестица на "А група" е тази неделя от 15,15 ч. на стадион "Тича" във Варна.

19.04.2015/09:28

Само една трета от институциите публикуват на сайтовете си информация за плащанията по сключените договори с фирмите, спечелили обществени поръчки, показва проучване на "Програма достъп до информация".

17.04.2015/16:52

Кръгла маса на тема: "Журналистика, пиар, пропаганда. Пожарникари или подпалвачи?" организират Журналистическият факултет на Софийския университет и фондация "Фридрих Еберт".

17.04.2015/12:58

Уважаеми колеги, заявленията за отпускане на месечни помощи за деца до 18 г., които се подават до Комисията по социални и синдикални дейности на Съюза на българските журналисти, се приемат до края на месец май т.г.

17.04.2015/11:03

Лили Маринкова е новият директор на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио. Журналистката стана емблематично име в родия радио ефир като водеща на „Разговор с Вас“.

16.04.2015/23:28

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки