Уникална песнопойка излезе от печат

10.05.2013 /16:17 | Източник: Аз Буки Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Наречена е "Гергана" и включва най-обичаните български песни. Всяка от тях е преведена и на английски език.

Преводът на песните служи за по-доброто разбиране на българския текст от децата, за които английският е първи език. Идеята е книжката да запознае американската публика с образци на българската поезия, както и да приобщи англоезичните родители, приятели и съученици на малките ни сънародници.

Изданието включва и ноти, за да се улесни заучаването на песните.

Песнопойката съдържа българския и английския текст на 39 от емблематични ни песни. Сред заглавията са „Хубаво си, моя горо”, „Де е България”, „Земя пълна с добрини”, „Прела баба”, „Джоре дос”, „Шаро и първият сняг” „Сладкопойна чучулига”... Включени са и националният химн, и химнът на Кирил и Методий.

Съставител на песнопойката е Нели Хаджийска, ръководител на хор и училище „Гергана” в Ню Йорк. Издаването е подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина, а реализацията на книжката е дело на екипа на Национално издателство „Аз Буки”.

Целият тираж на песнопойката „Гергана” ще се разпространява безплатно.
 

Сподели в
 

През учебната година Димитър Стефанов и Пламен Минев от ХІ клас на ПМГ „Добри Чинтулов" проучваха и издирваха документи и спомени за поета. Срещнаха се със сливналии, познавали сатирика.

22.07.2014/08:39

Новият вид хакерска атака Ransom, за разлика от остарелия “фишинг”, криптира всичките ви файлове.

22.07.2014/07:23

Пътуващото лятно кино пристига и в Търговище. На 21 юли на открита сцена в местността "Борово око" ще бъде прожектиран филм от "Златната класика", съобщиха от общинската администрация и БНТ.

21.07.2014/09:29

Волен Сидеров завежда иск за клевета срещу БТВ и Мариана Векилска. Според него, водещата на „Тази неделя" е направила лъжливи внушения за връзка между телевизия „Алфа" и КТБ.

20.07.2014/16:30

Акцията е част от обща инициатива на няколко европейски държави за събиране на подписи за приемане на нова евродиректива, която да гарантира независимостта в журналистиката и да скъса връзката между бизнеса, медиите и политиката.

20.07.2014/15:07
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

Съюзът на българските журналисти обявява:

Техническо задание за ремонт на творческата база на СБЖ в гр. Банкя

 

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 10 гости

Бързи връзки