Уникална песнопойка излезе от печат

10.05.2013 /16:17 | Източник: Аз Буки Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Наречена е "Гергана" и включва най-обичаните български песни. Всяка от тях е преведена и на английски език.

Преводът на песните служи за по-доброто разбиране на българския текст от децата, за които английският е първи език. Идеята е книжката да запознае американската публика с образци на българската поезия, както и да приобщи англоезичните родители, приятели и съученици на малките ни сънародници.

Изданието включва и ноти, за да се улесни заучаването на песните.

Песнопойката съдържа българския и английския текст на 39 от емблематични ни песни. Сред заглавията са „Хубаво си, моя горо”, „Де е България”, „Земя пълна с добрини”, „Прела баба”, „Джоре дос”, „Шаро и първият сняг” „Сладкопойна чучулига”... Включени са и националният химн, и химнът на Кирил и Методий.

Съставител на песнопойката е Нели Хаджийска, ръководител на хор и училище „Гергана” в Ню Йорк. Издаването е подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина, а реализацията на книжката е дело на екипа на Национално издателство „Аз Буки”.

Целият тираж на песнопойката „Гергана” ще се разпространява безплатно.
 

Сподели в
 

Предаването „На кафе“ по Нова телевизия обсъжда абсурдни теми и дава опасни за здравето съвети. Това пише в иницииран от Йордан Стефанов, докторант-микробиолог, в социалната мрежа Фейсбук масов сигнал до Съвета за електронни медии (СЕМ).

09.12.2016/18:23

Бургаският районен съд освободи от наказателна отговорност и постанови глоба от 1000 лв. глоба на бургаския ултрас Манол Петров, който на 9 септември на стадион „Лазур“ се нахвърли с ритници на колежката от сайта "Burgas 24" Стилияна Божидарова.

09.12.2016/18:07

Партньори на СИЖБ в организирането на конкурса са СБЖ и Roca-България. Връчването на наградите на окончателните победители ще се състои на 13 декември, вторник, от 18.30 ч. в изложбената зала „Експо Баня София” на бул. „Мария Луиза” 16

09.12.2016/13:41

„Щастлива съм, че тази вечер, заедно с вас, ще отбележим неговата 110-годишнина чрез младите хора. Желанието на организаторите бе младите да разкажат и споделят с нас какво е за тях личността и делото на акад. Лихачов. С тези думи се обърна към всички, които бяха дошли на вечерта, посветена на рождението на световно-известния руски учен в Мраморната зала на РКИЦ, Снежана Тодорова, председател на СБЖ.

08.12.2016/19:21

Месец след президентските избори Съветът за електронни медии(СЕМ) публикува в сайта си изследване за това, какви тематики са засегнали кандидатите за президент Цецка Цачева и Румен Радев по време на дебатите помежду им в БТВ и БНТ, както и в задочния им спор пред трима журналисти по BIT.

07.12.2016/19:24
Бързи връзки