Уникална песнопойка излезе от печат

10.05.2013 /16:17 | Източник: Аз Буки Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Наречена е "Гергана" и включва най-обичаните български песни. Всяка от тях е преведена и на английски език.

Преводът на песните служи за по-доброто разбиране на българския текст от децата, за които английският е първи език. Идеята е книжката да запознае американската публика с образци на българската поезия, както и да приобщи англоезичните родители, приятели и съученици на малките ни сънародници.

Изданието включва и ноти, за да се улесни заучаването на песните.

Песнопойката съдържа българския и английския текст на 39 от емблематични ни песни. Сред заглавията са „Хубаво си, моя горо”, „Де е България”, „Земя пълна с добрини”, „Прела баба”, „Джоре дос”, „Шаро и първият сняг” „Сладкопойна чучулига”... Включени са и националният химн, и химнът на Кирил и Методий.

Съставител на песнопойката е Нели Хаджийска, ръководител на хор и училище „Гергана” в Ню Йорк. Издаването е подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина, а реализацията на книжката е дело на екипа на Национално издателство „Аз Буки”.

Целият тираж на песнопойката „Гергана” ще се разпространява безплатно.
 

Сподели в
 

Националният военноисторически музей и Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ представят съвместна изложба „80 години Паметник на свободата на връх Шипка“.

29.08.2014/19:17

Варненец алармира за скандално занимание на местни папараци, които са правили неразрешени фотографии на почиващи по варненския бряг почитатели на естествената голота, а сетне са продавали снимките им на порносайтове.

29.08.2014/18:53

Съветът за електронни медии извършва проверка във връзка с песента "Видимо доволни" на Мария Илиева и Криско по подадени конкретни сигнали, но съветът няма правомощията да спира музикални произведения.

28.08.2014/17:15

Книгата е наречена "Слава строители – Кайлъка". Идеята да се разкаже за делото на генерала и ролята му за създаването на уникалния парк преди 68 години е на Дружество "Иван Винаров" към Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от резерва в Плевен.

28.08.2014/13:12

Добре познатите ни стихове за Хвърчащите хора. Хей, приятели, има ли сред вас, които все още да си спомнят че и ний сме били от тях? Обадете се!

27.08.2014/21:43
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 

 

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки