Размер на сайта:-auto+  Цветна тема:    

Уникална песнопойка излезе от печат

10.05.2013 /16:17 | Източник: Аз Буки Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Наречена е "Гергана" и включва най-обичаните български песни. Всяка от тях е преведена и на английски език.

Преводът на песните служи за по-доброто разбиране на българския текст от децата, за които английският е първи език. Идеята е книжката да запознае американската публика с образци на българската поезия, както и да приобщи англоезичните родители, приятели и съученици на малките ни сънародници.

Изданието включва и ноти, за да се улесни заучаването на песните.

Песнопойката съдържа българския и английския текст на 39 от емблематични ни песни. Сред заглавията са „Хубаво си, моя горо”, „Де е България”, „Земя пълна с добрини”, „Прела баба”, „Джоре дос”, „Шаро и първият сняг” „Сладкопойна чучулига”... Включени са и националният химн, и химнът на Кирил и Методий.

Съставител на песнопойката е Нели Хаджийска, ръководител на хор и училище „Гергана” в Ню Йорк. Издаването е подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина, а реализацията на книжката е дело на екипа на Национално издателство „Аз Буки”.

Целият тираж на песнопойката „Гергана” ще се разпространява безплатно.
 

Сподели в
 

Венета Райкова ще се завърне на родния екран, но от Нова телевизия ще се премести в TV7, оставяйки светските клюки.

10.02.2016/10:50

Във връзка с Решение № 404 от 19 юни 2014 година на Министерския съвет, Министерството на външните работи изпрати писмо, с което номинира Ирина Георгиева Бокова за генерален секретар на ООН, съобщават от пресцентъра на МВнР.

09.02.2016/23:01

Отчетът на ръководството на Българското национално радио за периода 1 юни - 30 ноември 2015-а ще бъде гласуван на следващото заседание на Съвета за електронни медии, когато той е в по-пълен състав. На днешното заседание присъстваха трима от общо петима членове на регулатора.

09.02.2016/17:20

Ако искате да усетите как хората в една от най-многолюдните страни в света, колкото и да са различни те могат да се радват заедно на живота в нашия забързан свят днес, надникнете в една уникална изложба в Народната библиотека "Св.Св. Кирил и Методий" в София

09.02.2016/17:03

Децата използват интернет дори да не могат да четат и пишат, сочат проучвания на Националния център за безопасен интернет и Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ "Св. Климент Охридски". Резултатите бяха представени на пресконференция в БТА.

09.02.2016/16:58

 Акценти

Съюзът на българските журналисти изразява дълбокото си възмущение от поредния удар на властимащите срещу свободното слово и независимостта на медиите.

08.02.2016 /19:43

Ръководството на Съюза на българските журналисти изразява своя протест срещу арестуването без обвинение и присъда на палестинския журналист Мохамед ал Кик, чието здраве след 70-дневна гладна стачка е в изключително критично състояние.

03.02.2016 /11:35

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти уведомява, че лицето Георги Петров Недялков /“Виги турс“ ЕООД/, представящо се невярно пред трети физически и юридически лица и пред държавни органи като управител на Международния дом на журналистите (МДЖ) – град Варна, няма такъв предоставен му мандат от СБЖ.

25.01.2016 /17:11

 Коментари

Още една жертва на разюзданото насилие, което напоследък все по-стръвно и безнаказано стабилно залива живота в европейската ни родина. Последният случай е със журналиста Стоян Тончев от Поморие, пребит жестоко в късната януарска вечер на път за дома си от две мутри с бухалки.

15.01.2016 /15:55

 Събития в СБЖ

Обяви
 
 

В момента онлайн: 16 гости

Бързи връзки