Уникална песнопойка излезе от печат

10.05.2013 /16:17 | Източник: Аз Буки Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Наречена е "Гергана" и включва най-обичаните български песни. Всяка от тях е преведена и на английски език.

Преводът на песните служи за по-доброто разбиране на българския текст от децата, за които английският е първи език. Идеята е книжката да запознае американската публика с образци на българската поезия, както и да приобщи англоезичните родители, приятели и съученици на малките ни сънародници.

Изданието включва и ноти, за да се улесни заучаването на песните.

Песнопойката съдържа българския и английския текст на 39 от емблематични ни песни. Сред заглавията са „Хубаво си, моя горо”, „Де е България”, „Земя пълна с добрини”, „Прела баба”, „Джоре дос”, „Шаро и първият сняг” „Сладкопойна чучулига”... Включени са и националният химн, и химнът на Кирил и Методий.

Съставител на песнопойката е Нели Хаджийска, ръководител на хор и училище „Гергана” в Ню Йорк. Издаването е подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина, а реализацията на книжката е дело на екипа на Национално издателство „Аз Буки”.

Целият тираж на песнопойката „Гергана” ще се разпространява безплатно.
 

Сподели в
 

Поредният обвиняем е Мартин Илиев. Той оглавява местно екодвижение, нарекло себе си „Зелени барети”. Според Мартин, намеренията на оглавяваната от него организация са да раздава улично правосъдие.

15.09.2014/10:47

Националната програма „Христо Ботев“ – БНР е подготвила поредица от предавания и рубрики, в които ще звучи гласа на Николай Хайтов, съхранен от „Златния фонд“ на БНР. Рожденият ден на именития писател – 15 септември, ще бъде отбелязан в ефира с гостуването на неговия син в „Нощен хоризонт“ .

13.09.2014/11:10

Във връзка с предизборната кампания за народни представители, БНР и конкретно Програма „Хоризонт“ изпълняват депозираното в ЦИК Споразумение с представители на партиите, коалициите и инициативните комитети.

13.09.2014/09:37

Първото издание на китайския вариант на риалити шоуто е заснето в България и екипът, състоял се от 51 души, е имал възможността да се наслади на очарованието на родопското село, съобщава китайският сайт И Си Ен Ес, като се позовава на репортаж на агенция Синхуа.

13.09.2014/08:31

Инициативата, по повод седмия рожден ден на Радио София, продължи два месеца. В нея се включиха над 50 деца, които тази година за първи път ще чуят училищния звънец.

12.09.2014/19:00
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 6 гости

Бързи връзки