Размер на сайта:-auto+  Цветна тема:    

Уникална песнопойка излезе от печат

10.05.2013 /16:17 | Източник: Аз Буки Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Наречена е "Гергана" и включва най-обичаните български песни. Всяка от тях е преведена и на английски език.

Преводът на песните служи за по-доброто разбиране на българския текст от децата, за които английският е първи език. Идеята е книжката да запознае американската публика с образци на българската поезия, както и да приобщи англоезичните родители, приятели и съученици на малките ни сънародници.

Изданието включва и ноти, за да се улесни заучаването на песните.

Песнопойката съдържа българския и английския текст на 39 от емблематични ни песни. Сред заглавията са „Хубаво си, моя горо”, „Де е България”, „Земя пълна с добрини”, „Прела баба”, „Джоре дос”, „Шаро и първият сняг” „Сладкопойна чучулига”... Включени са и националният химн, и химнът на Кирил и Методий.

Съставител на песнопойката е Нели Хаджийска, ръководител на хор и училище „Гергана” в Ню Йорк. Издаването е подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина, а реализацията на книжката е дело на екипа на Национално издателство „Аз Буки”.

Целият тираж на песнопойката „Гергана” ще се разпространява безплатно.
 

Сподели в
 

Чавдар Николов вече е част от екипа на „Шоуто на Слави”. Това обяви самият Трифонов късно снощи: „От днес към нашия екип се присъедини карикатуристът Чавдар Николов, който беше уволнен от Нова телевизия заради карикатура, осмиваща Бойко Борисов.”

29.04.2016/10:25

Дали защото тази Страстна седмица носи в себе си духовните послания за страданието, доброто и красивото, или пък защото у българина взе да се пробужда жаждата за четене, но на поредната среща на приятелите на Клуба за литература, изкуство и наука в СБЖ беше представена последната – 75-та книга на известния журналист и изследовател на тайнствените дълбини на българското музикално изкуство Александър Абаджиев.

28.04.2016/22:04

Кръгла маса на тема „Навруз – празник на новото начало“ се състоя в салон”Журналист”. Организатор е сдружението за културни продукти и международен културен обмен „Спектър 21 век“ с председател Екатерина Павлова, съвместно със Съюза на българските журналисти и с медийното партньорство на сп. „Дипломатически спектър”. Форумът е част от инициативата на сдружението „Покажи традицията, подари празник!”.

28.04.2016/01:15

Румънско-българско-чешката копродукция „Аферим!” на режисьора Раду Жуде получи наградата за най-добра кинематография на Пекинския международен кинофестивал 2016.

27.04.2016/18:12

Предстои отварянето на Национален портал, в който младежи ще описват за четените от тях книги, за да ги популяризират сред съучениците, каза Жустин Томс от АБС дизайн, един от организаторите на инициативата за тинейдърското четене.

27.04.2016/18:05

 Акценти

Относно проведената дискусия в Народното събрание на тема: “Ролята и мястото на регулаторните органи и обществените медии и възможността за промяна на тяхната дейност в обществен интерес”

14.03.2016 /14:23

УС на Съюза на българските журналисти изразява решителен протест срещу случаите на всекидневно насилие в българското общество. Последният зверски побой над младо семейство на Околовръстното шосе в София, извършен от охранители (?!), за сетен път показа колко тежко болно е нашето общество.

26.02.2016 /22:41

Съюзът на българските журналисти изразява дълбокото си възмущение от поредния удар на властимащите срещу свободното слово и независимостта на медиите.

08.02.2016 /19:43

 Коментари

Става дума за участието на медиите в горещия дебат, превърнал се в поредната тема разделна на боледуващото ни общество: има ли право обикновеният български гражданин, който милее за Отечеството си, да спира и задържа нелегални „бежанци”, които незаконно пресичат границата ни – и то не майки с деца, възрастни, а групи (досущ като бойни) от млади и яки момчета, срещата с които крие и бая заплаха.

17.04.2016 /09:59

 Събития в СБЖ

Обяви
 
 

В момента онлайн: 14 гости

Бързи връзки