Уникална песнопойка излезе от печат

10.05.2013 /16:17 | Източник: Аз Буки Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Наречена е "Гергана" и включва най-обичаните български песни. Всяка от тях е преведена и на английски език.

Преводът на песните служи за по-доброто разбиране на българския текст от децата, за които английският е първи език. Идеята е книжката да запознае американската публика с образци на българската поезия, както и да приобщи англоезичните родители, приятели и съученици на малките ни сънародници.

Изданието включва и ноти, за да се улесни заучаването на песните.

Песнопойката съдържа българския и английския текст на 39 от емблематични ни песни. Сред заглавията са „Хубаво си, моя горо”, „Де е България”, „Земя пълна с добрини”, „Прела баба”, „Джоре дос”, „Шаро и първият сняг” „Сладкопойна чучулига”... Включени са и националният химн, и химнът на Кирил и Методий.

Съставител на песнопойката е Нели Хаджийска, ръководител на хор и училище „Гергана” в Ню Йорк. Издаването е подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина, а реализацията на книжката е дело на екипа на Национално издателство „Аз Буки”.

Целият тираж на песнопойката „Гергана” ще се разпространява безплатно.
 

Сподели в
 

От 1 август тази година "Нова броудкастинг груп", която е собственик на "Нова тв" и част от шведската Modern Times Group, ще представлява CITY TV пред рекламната индустрия в България.

02.08.2014/11:08

Това става ясно от отчета на Медийната група Central European Media Enterprises (СМЕ), която е собственик и на българската телевизия bTV.

02.08.2014/08:22

Маргарита Александрова е новият програмен директор на bTV Media Group от 1 август 2014 г. Професионалният й път е тясно свързан с bTV, където тя започва работа малко след създаването на телевизията през 2000 г. като директор на отдел „Проучване и развитие”.

01.08.2014/19:07

Главният изпълнителен директор на Нова броудкастинг груп Дидие Щосел твърди, че компанията му има намерение да купи още медии в България.

01.08.2014/11:08

Навръх най-важното си кадрово решение за годината – избора на нов председател на ВКС, Висшият съдебен съвет тръгна да уволнява своя пресдиректор Светла Иванова. Медиите ежедневно критикували съвета.

01.08.2014/10:15
Get Adobe Flash player

Обява

Съюзът на българските журналисти търси:

• наемател или инвеститор на Дом 3 (Парк-хотел) на Международния дом на журналистите във Варна;

За повече информация:
тел.: 02/ 9872808
факс: 02/ 9883047
e-mail: sbj_bg@mail.bg

Съюзът на българските журналисти обявява:

Техническо задание за ремонт на творческата база на СБЖ в гр. Банкя

 

 
Карта на регион. структури
Административен вход

Потребител
Парола

В момента онлайн: 11 гости

Бързи връзки