Елена Кодинова за сутрешните блокове и ютюбърите
  • 03.10.2023 11:55

Препечатваме коментар във Фейсбук на известната журналистка Елена Кодинова, оттеглила се от няколко години от активно упражняване на професията и отдала се главно на преводаческа дейност, но запазила острия си журналистически поглед.

Доц. Светла Божилова по повод Случая „Хекимян”
  • 01.10.2023 11:30

Случаят „Хекимян” поставя за кой ли път много съществени въпроси, свързани с незaвисимостта на журналистката, с професионалните и етични стандарти, смята медийният експерт доц. Светла Божилова.

СЕМ не е министерство на информацията
  • 30.09.2023 19:44

Група народни представители повикаха шефката на Съвета за електронни медии Соня Момчилова да я разпитват за хибридни атаки към туризма у нас.

Петко Георгиев: Хекимян е венецът на битката на ГЕРБ срещу журналистиката
  • 27.09.2023 09:49

Издигането на Антон Хекимян от ГЕРБ за кмет на София е опит на Бойко Борисов и на ГЕРБ да си измият ръцете от битката за столицата, а специално на лидера на партията - и от поемане на лична отговорност.

Лондон едва ли ще допусне Асандж до обжалване в Европейския съд по правата на човека
  • 05.09.2023 16:11

Британските власти не признават, че случаят с разправата срещу разобличителя от „Уикилйкс” е свързан със свободата на печата и затова няма да се занимават с разрешение за негово пътуване до Франция, където се намира ЕСПЧ. Вадят и довод за „значителен риск от бягство”. А адвокатите на Асандж се боят, че той може директно да бъде натоварен в самолета за САЩ веднага след крайното решение на Върховния съд в Лондон, без да им се остави време за обжалване в Страсбург.

Кой е Кристофър Стийл, на когото bTV дава думата като на експерт по случая с тримата българи в Лондон
  • 16.08.2023 21:32

Известната журналистка Елена Кодинова призовава: "Внимавайте на какви източници вярвате". Тя припомня в своя публикация на Фейсбук профила си скандалите от 2016 г. и по-късно около "Досиетата Стийл" на същия Кристофър Стийл. Те са в основата на обвиненията срещу за "руска връзка" на бившия американски президент Доналд Тръмп. Но впоследствие се оказва, че единственият източник на тази информация е лъгал и е бил във връзка с пиар на съперничката на Тръмп за президентския пост Хилари Кринтън.

Калин Тодоров и Валери Найденов за Вежди Рашидов: "Няма да ми липсва" и "Леко се отърва"
  • 11.08.2023 15:19

Двамата известни журналисти коментират всеки от своя гледна точка принудителната оставка на досегашния председател на Комисията по култура и медии в НС.

Илия Вълков за условията на МФ за акредитиране на журналисти: Не се прави така!
  • 01.07.2023 08:56

Меката цензура е понятие, свързано с въвеждане на ограничения за достъп на журналисти до публични събития и информация. Системен, добре обмислен отказ на политици и представители на институции да гостуват и да отговарят на въпросите на критични медии.

ЕФЖ алармира: Правителствата в ЕС искат да разрешат шпионирането на журналисти
  • 22.06.2023 13:23

Държавите-членки на ЕС демонстрират опасно незачитане на принципите за свобода на медиите, като изразяван желание да разрешат шпионирането на журналисти и техните източници на неясни основания за „национална сигурност“, алармира Европейската федерация на журанлистите (ЕФЖ).

Ружа Райчева: Демокрацията не значи ли хората да имат право на мнение, което да не е едно и също?
  • 21.06.2023 13:16

Известната журналистка коментира бурни реакции след изразено в интервю мнение на председателката на СЕМ Соня Момчилова.