Връчиха наградите на конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците”
  • 30.11.2022 17:03

Свободата на словото и редакционната независимост на медийната среда са основна предпоставка за напредъка на всяка демократична общност. Това заяви в Благоевград посланикът на Ирландия у нас, Н. Пр. Мартина Фийни.

До утре е срокът за номинации в конкурса на СИЖБ "Светове и цветове" - 2022
  • 30.11.2022 16:28

Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) напомня, че на 1 декември изтича срокът за номинации в десетото юбилейно издание на ежегодно организирания от СИЖБ журналистически конкурс "Светове и цветове".

Отиде си работилата в БНР и като пресаташе на МВР Маруся Тошкова
  • 29.11.2022 20:36

Дъщерята на Марусия Тошкова – Борислава, съобщи във Фейсбук, че майка ѝ е починала на 28 ноември. Съобщението бе разпространено и от Алеста Драганова.

Връчват награди в памет на убитата ирландска журналистка Вероника Герин
  • 29.11.2022 16:48

За петнадесети път в Благоевград ще бъдат връчени отличията на журналисти и общественици в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“, който се провежда в памет на ирландската журналистка Вероника Герин. 

Минеков в Брюксел: Нужни са общи действия на ЕС за укрепване свободата на медиите
  • 29.11.2022 16:34

Министърът на културата проф. Велислав Минеков взе участие в редовното заседание на Съвета на ЕС във формат „Образование, младеж, култура и спорт“ в Брюксел. Основни теми на заседанието бяха работният план за културата 2023-2026 г., подкрепата за опазването на културното наследство в Украйна и докладът относно създаването на законодателен акт за свободата на медиите. В заседанието взе участие и министърът на културата на Украйна Александър Ткаченко.

Милена Милотинова и Александър Марков с отличия от Фондация "Димитър Цонев"
  • 29.11.2022 08:38

Фондация "Димитър Цонев" награди двама заслужили представители на журналистическата професия – телевизионната водеща от телевизия OnAir Милена Милотинова и журналиста от БНТ Александър Марков, предаде репортер на БГНЕС.

Почетeн знак на държавния глава за Факултета по журналистика и масова комуникация 
  • 28.11.2022 18:12

По повод 70 години от създаването на специалност „Журналистика“ и за изключителен принос към утвърждаване на свободата на словото и мисълта президентът Румен Радев връчи Почетен знак на държавния глава на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК). Отличието прие деканът на факултета проф. д-р Веселина Вълканова. Почетният знак е и за приноса на ФЖМК за развитие на високи професионални и етични стандарти, както и за развитието на гражданското общество у нас. 

С академично тържество ФЖМК отбелязва 70 години
  • 28.11.2022 09:30

С академично тържество Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) отбелязва днес 70 години от създаването на специалността "Журналистика". Това е кулминацията на честванията, които започнаха още преди месец с международна научна конференция на тема "Комуникацията и медиите на XXI век: образователни и професионални предизвикателства". Събитието, на което ще бъдат връчени дипломите на абсолвентите от випуск 2022, ще се състои от 11 ч. в Аулата на Алма Матер.

До 5 декември е срокът за номинации в конкурса за антикорупционна журналистика
  • 28.11.2022 08:02

Връчването на отличията в тазгодишното издание на конкурса на Антикорупционния фонд (АКФ) "Червена линия: награди за журналистика срещу корупцията" ще е на 9 декември - Международния ден за борба с корупцията.

Евгений Тодоров, съпругът на Нери Терзиева, написа книга за нея
  • 27.11.2022 16:40

"За нея журналистиката беше оръжие срещу властта, която и да тя. Не непременно да я смени, а да я усъвършенства," казва Евгений Тодоров в интервю пред Веселина Божилова, излязло във в. "Трета възраст".