В Еквадор наемници застреляха журналист срещу 2000 долара
  • 12.08.2022 11:40

Убитият Херардо Делгадо е водел популярно онлайн тв предаване в град Манта, провинция Манаби. Бил е и кандидат за съветник от опозиционното Движение "Гражданска революция". Убийците са засекли колата му

Саксонска фондация кани млади журналисти на обучене в Лайпциг
  • 12.08.2022 08:35

10-дневен обучителен семинар за млади журналисти от Централна и Източна Европа организира Саксонската фондация за медийно образование (SSM) от 26 септември до 7 октомври 2022 г. в Лайпциг, Германия.

Чатботът на Meta за Зукърбърг: Компанията му експлоатира хората, на него не му пука
  • 11.08.2022 19:23

Новият чатбот на Meta (която притежава Facebook и Instagram) остро критикува главния си изпълнителен директор Марк Зукърбърг, че използва потребителите за печалба.

МФЖ и ЕФЖ се обявиха в защита на Марина Овсяникова
  • 11.08.2022 19:05

Международната и Европейската федерации на журналистите (МФЖ и ЕФЖ) осъдиха съдебния тормоз над руската журналистка, обявила се против военните действия на Русия в Украйна, и поискаха незабавното й освобождаване.

Социалните медии започнаха „гражданска война” в подкрепа на Тръмп
  • 11.08.2022 11:25

След като гръмна новината, че ФБР е претърсило дома на бившия президент Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго във Флорида в понеделник, неговите поддръжници открито призоваха за въоръжен насилствен отговор и в крайна сметка гражданска война, пише Днес.бг.

Украински медии нападнаха България
  • 11.08.2022 11:12

Снимката е от украинския сайт topgir.com и показва високопроходим автомобил с украински регистрационни номера и с изрисуван символ Z на него. Според автора на публикацията това е масова практика в България и тези, които драскат по украинските автомобили целят да дискредитират украинските бежанци и да всеят раздори сред украинските граждани

Как Гърция удари дъното по свобода на словото в ЕС?
  • 10.08.2022 12:24

В края на юли екип от германски и френски журналисти разпространяват скандална новина - секретен доклад показва как граничната агенция на Европейския съюз работи с гръцките власти, за да отблъснат бежанци, борещи се да стигнат до брега. Репортери от цяла Европа се надпреварваха да проследят статията, която предостави доказателства за възможно престъпно поведение. Една държава обаче беше забележимо по-тиха по въпроса - Гърция.

В Хаити бе освободен отвлеченият журналист Еднер Десим
  • 10.08.2022 09:00

След 20 дни в плен на похитителите си, отвлеченият на 17 юли заедно с други хора хаитянски журналист Еднер Десим бе пуснат на свобода, съобщава Международната федерация на журналистите (МФЖ). Това стана в резултат на кампания, подета от Асоциацията на хаитянските журналисти (АJH). МФЖ зове властите в Хаити да гарантират сигурността на всички медийни работници, чийто труд се реализира в много трудни прекариатски условия при перманентната политическа, социална, икономическа и хуманитарна криза в страната.

Мъск предизвика изпълнителния директор на Туитър на публичен дебат
  • 09.08.2022 12:55

След като се отказа от сделката за закупуване на Tуитър на стойност 44 милиарда долара, световноизвестният милиардер Илон Мъск покани главния изпълнителен директор на Tуитър на публичен дебат.

Израелски войник стреля срещу екип на арабския канал на телевизия RT
  • 09.08.2022 12:22

Екип на арабската редакция на международната руска телевизия RT, блокирана в ЕС, стана мишена на израелски войник, който стреля по журналистите, докато те отразяваха на живо как израелските сили се подготвят да разпръснат демонстрация в палестинския град Рамала.