Начало
 
 

СИЖБ раздаде наградите в седмото издание на конкурса „Светове и цветове”

17.12.2019 /20:15 | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Участници в конкурса "Светове и цветове", испаноговорещи журналисти, посланици, дипломати и гости си направиха "семейна снимка" на церемонията. Снимка: Цецо Мирчев

На емоционална церемония Сдружението на испаноговорещите журналисти в България отличи с дипломи и книги десетима колеги от различни медии и шестима творци за принос в обединението между културите. Наградите раздадоха посланиците на испаноезичните страни у нас. Конкурсът е в памет на Светлана Плашокова-Митева и Самуел Франсес.

С много топла емоция беше заредена състоялата се на 16 декември вечерта церемония по връчване на наградите в седмото издание на ежегодния конкурс „Светове и цветове”, организиран от Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) в партньорство със Съюза на българските журналисти (СБЖ) и Roca-България.

Конкурсът е за журналистически публикации и предавания на български или на испански език, сближазащи България и испаноезичния свят и следващи професионалната и гражданска етика. Провежда от 2013 г. насам в памет на отишлите си колеги от СИЖБ Светлана Плашокова-Митева (1963-2012) и Самуел Франсес (1940-2012). Наградите са книги от техните лични библиотеки, дарени от семействата им на СИЖБ.

Вече за четвърта поредна година наградите на конкурса включват и книги, издадени с усилията на Почетното консулство на Чили и дарявани от него на културни и образователни институции в България, включително на СИЖБ, с цел популяризиране на чилийската и латиноамериканската литература и култура.

Церемонията, на която дипломи и книги получиха десетима колеги от различни медии и шестима творци, допринесли за сближаването между България и испаноезичния свят, се състоя в изложбената зала на Roca-България „Експо Баня София”, бул. „Мария Луиза” 16.

Присъстваха посланици, почетни консули, дипломати от испаноезични страни, представени в България.

Сред гостите бяха Н. Пр. Алехандро Поланко, посланик на Испания, Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан, посланик на Куба, Н. Пр. Ориета Капони, посланик на Венесуела, зам.-посланикът на Аржентина Мариела Констанса Дамони, директорката на Институт „Сервантес” Мария Луиса Сантос, ръководителят на образователния отдел към испанското посолство Анхел Сантамария, почетнят консул на Еквадор Захари Кушев, представителят на Почетното консулство на Чили Андрес Сааведра, председателят на СБЖ Снежана Тодорова и др.

Церемонията започна с представяне на новия председател на СИЖБ - избрания преди броени дни начело на Сдружението Геогри Митов, водещ на предаването „Сутрешно кафе” по радио „Алма Матер Клаксик ФМ”. Той поема организацията от оглавявалата я досега от основаването й през 2003 г. Къдринка Къдринова, отговорен редактор на сайта на СБЖ и коментатор на сайта „Барикада”, която остава като заместник-председател на СИЖБ.

Георги Митов и Къдринка Къдринова бяха и водещите на програмата за вечерта на наградите в конкурса „Светове и цветове”. Те припомниха целите на конкурса - да се съхрани паметта за Светлана Плашокова-Митева и Самуел Франсес, да се стимулират журналистически изяви, сближаващи България и испаноезичния свят, да се подкрепя стойностната и честна журналистика по важни за обществото теми, спазваща професионалната и гражданска етика.

Митов и Къдринова благодариха за доброто сътрудничество между СИЖБ и посолствата на испаноговорещите страни в България, включително и за личния принос към организирането на церемонията от страна на посланиците на Испания - Н. Пр. Алехандро Поланко, и на Аржентина - Н. Пр. Алберто Труеба, които дариха за вечерта испанско и аржентинско вино.

Водещите благодариха и на Roca-България, която вече за седма поредна година домакинства на гала-събитието на „Светове и цветове”, предоставяйки своята представителна изложбена зала „Експо Баня София”.

Церемонията започна с оповестяването на носителите на специалното отличие на СИЖБ „Обединител на култури”, което се връчва на журналисти, тврорци и интелектуалци за техен цялостен принос в сближижаването между културите на България и испаноезичния свят.

Тази година дипломи „Обединител на култури” бяха връчени ва журналиста Александър Михайлов (посмъртно), на поетесата Ваня Петкова (посмъртно), на испанистките и университетски преподавателки Емилия Ценкова и Тамара Такова, на поета Лъчезар Еленков и на писателката и журналистката Здравка Димитрова.

Александър Михайлов, който бе член на СИЖБ и радиоводещ в предаването „Артефир” по програма „Христо Ботев” на БНР, бе сред наградените още в първия конкурс „Светове и цветове” през 2013 г. През 2019 г. обаче той бе отнесен от тежка болест. За слушатлите и за колегите Александър Михайлов остава незабравим с широката си ерудираност, със завидния си професионализъм, с гражданската и професионалната си етика, с непобедимото си чувство за хумор.

Отличието му „Обединител на култури” получи неговият син Васил Михайлов, който благодари за паметта на колегите към баща му и помоли, когато мислят за него, всички да си спомнят най-вече усмихнатото му отношение към живота. В залата бе и майката на Александър Михайлов.

С „Обединител на култури” бе отличена и голямата поетеса Ваня Петкова, която тази година би навършила 75 г., ако преди 10 г. не бе „отлетяла за Сириус”, по нейния собствен израз. Ваня Петкова има многобройни публикувани стихове и пътеписи за различни страни от Латинска Америка, които е посещавала, а освен това в личен план е свързана и с Русия, и с арабския свят. Така че и с творчеството, и с живота си въплъщава именно обединението между културите.

Нейното отличие бе получено от дъщеря й - известната журналистка Оля Ал-Ахмед. Тя обяви, че дарява по две стихосбирки на майка си, сред които и отдавна изчерпаната „Пиратски стихове”, за всекиго от награждаваните в конкурса „Светове и цветове”. С много плам и артистизъм Оля Ал-Ахмед прочете и стихотворението на Ваня Петкова „Перуанката” под звуците на песента „Ел кондор паса”.

Зам.-председателят на СИЖБ Мария Пачкова представи още един от тазгодишните носители на отличието „Обединител на култури” Емилия Ценкова - една от създателките на специалността испанистика в Софийския университет „Св. Кл. Охридски”, дългогодишна университетска преподавателка, авторка и на многобройни литературни преводи на изтъкнати испаноезични писатели.

Поради невъзможност на Емилия Ценкова да присъства лично, отличието й бе получено от нейния син Александър Хегедюш, който благодари от името на майка си.

Преподаващата испански във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Кл. Охридски” Тамара  Такова, работила преди години и в Испанска редакция на БНР, също получи отличието „Обединител на култури”. Завършила навремето испанска филология в Куба, тя разказа и за творческото си сътрудничество с големи кубински творци като Роберто Фернандес Ретамар и Нанси Морехон, както и с изтъкнати испански автори като Ана Мария Матуте и Мануел Муньос Идалго. Тамара Такова е и председател на Асоциацията за приятелство „България-Куба”.

Неразривен творчески и личен тандем я сързва с друг от тазгодишните носители на „Обединител на култури” - известния поет Лъчезар Еленков, който е неин съпруг. Той бе възпрепятстван да дойде на церемонията и Тамара Такова получи и неговите диплома и книги. Лъчезар Еленков също е свързан тясно с много творци от Испания и Латинска Америка още от 80-те години на ХХ век, когато е един от основните двигатели в организираните от Съюза на българските писатели Международни писателски срещи в София. Инициатор е и на издаването на стихосбирка с творби на български поети, посветени на Куба.

Писателката и журналистката Здравка Димитрова, живяла години наред в Мексико и Аржентина със своя съпруг дипломат и изпращала оттам кореспонденции за български вестници, получи отличието „Обединител на култури” за своите издадени последователно книги „Мехико Махико, прегръщам те горещо” и „Любовно танго с Аржентина”. Тя благодари на медиите, които продължават да я канят да пише и разказва за тези страни.

Церемонията продължи с връчване на специалната награда на Roca-България за журналистика на екологични теми. Наградата представлява спестяваща вода душ-колона. Тази година тя отиде при Росинка Проданова, водеща на предаването „На отворен прозорец” и на екологичната рубрика „Премини на зелено” по Радио Благоевград.

Отличието й бе връчено от Веселин Симов, мениджър „Маркетинг и продажби” на Roca за Югоизточна Европа. Той изрази удволетворението си от традиционното сътрудничество и приятелство със СИЖБ и радостта си, че чрез конкурса „Светове и цветове” се подкрепя стойностната и общественоотговорна журналистика, включително и разработващата тъй важните за целия свят екологични теми.

Веселин Симов изтъкна ангажираността на Roca-България с опазването на околната среда, което е в основата на цялостната политика на компанията. И поздрави Росинка Проданова за приноса, който тя дава в тази сфера чрез своето предаване.  От своя страна наградената сподели силната си мотивация да разработва екологичната тематика и важния отклик, който срещат предаванията й сред аудиторията.

С наградата „Светове и цветове” за екология, култура и традиции в категория „Радио” бе отличен Людмил Фотев, който стои зад няколко предавания в БНР, свързани с испанската и латиноамериканската музика и култура - „Дуенде”, „Слънчев джаз+”, „Мултикултурни диалози”. Той изрази дълбоко вълнение от отличаването си в този конкурс, увековечаващ паметта на Самуел Франсес, с когото са били близки и който го е насърчил в началото на професионалния му път.

Наградата на Людмил Фотев му бе връчена от почетния консул на Еквадор Захари Кушев, който високо оцени ролята на журналистите за взаимното опознаване между България и испаноезичния свят. Кушев връчи и дипломата „Номиниран” на Славена Илиева от БНР, която бе номинирана в същия раздел и категория като Людмил Фотев.

Председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова връчи наградата „Самуел Франсес” за професионална и гражданска етика в категория „Радио” на Николета Атанасова, водеща на предаването Мрежата” по програма „Христо Ботев” на БНР. То разглежда важни обществени теми, включително сегашното състояние на журналистиката и свободата на словото в България. Снежана Тодорова насърчи СИЖБ и занапред да продължава да отличава стойностни и почтени журналисти в тези сложни за професията ни времена.

Николета Атанасова сподели колко приятно е била изненадана от наградата на СИЖБ и от факта, че работата й е оценена, макар тя не е испаноговореща. Тя увери, че е очарована от тази колегиална среда, в която се чувства съвсем своя. Допълни, че в предаването „Мрежата” ще продължи да поставя сериозните въпроси на нашето съвремие и на нашата професия.

Трима бяха номинираните за наградата „Светлана Плашокова”, направление за кореспонденция от и за испаноезичния свят, категория „Печатни и интернет медии”.

Сред тримата е и испанският журналист на свободна практика Хосе Антонио Санчес Мансано, член на СИЖБ, живял няколко години в България и посветил много от времето си на разработката на темата за бежанците и мигрантите, потърсили подслон в нашата страна. След редица публикации в испански медии по тези въпроси, през 2019 г. той издаде и книгата си „Хостел Европа”, написана след много срещи из „софийския Бейрут” - обитавания от доста мигранти квартал между улица „Пиротска” и Лъвов мост.

Номиниран за работата си беше и кореспондентът на испанската информационна агенция ЕФЕ за България и член на на УС на СИЖБ Владислав Пунчев, чието отразяване на събитията в нашата страна стига до аудиторията както в Испания, така и в цяла Латинска Америка.

Оля Ал-Ахмед, която работи в БТА и е член на СИЖБ, също беше номинирана за тази награда и в тази категория за нейни интервюта с посланици на испаноезични страни.

Наградата отиде при Хосе Антонио Санчес Мансано, като Къдринка Къдринова и Георги Митов му пожелаха български издатели също да проявят интерес към книгата му „Хостел Европа” - силно репортажно свидетелство за проблем, засягащ целия ни континент и България в частност, по който у нас твърде малко и едностранчиво е писано.

Испанският посланик Н. Пр. Алехандро Поланко връчи отличието на Хосе Антонио Санчес и дипломите за номинирани на Владислав Пунчев и Оля Ал-Ахмед. Посланикът благодари на СИЖБ за цялостната му тъй важна за българо-испанските връзки дейност и по-специално, че откроява уникалната книга „Хостел Европа” и приноса на смело подхванал трудната тема испански журналист.

Хосе Антонио, който е бил номиниран и в предходни издания на конкурса „Светове и цветове”, заяви, че е щастлив от високата оцнка на колегите за книгата му и съобщи, че съвместно с Институт „Сервантес” ще подготви представянето й в София догодина.

Посланикът на Аржентина Н. Пр. Алберто Труеба, който редовно е участвал в досегашните издания на „Светове и цветове”, тази година не можа да се включи лично поради отсъствието му от страната. Но от негово име на церемонията яви заместничката му в посолството Мариела Консатнса Дамони. Тя излезе да връчи наградата и дипломите за номинирани на трите кандидатки за наградата „Светове и цветове”, направление за екология, култура и традиции, категория „Печатни и интернет медии”.

В тази категория се състезаваха Мая Филипова от сайта dir.bg, Веселина Маринова от списанията „Меню” и DiVino, член на КС на СИЖБ, и Гергина Дворецка от сайта „Европа и светът”, член на УС на СИЖБ.

Наградата отиде при Мая Филипова, която през последната година има серия от публикации за испанската и латиноамериканските култури, включително и интервю с Н. Пр. Алберто Труеба. Преди няколко години в качеството си тогава на PR на филхармонията Мая Филипова съдейства и за пристигането в България на главния диригент на Театър „Колон” в Буенос Айрес Педро Игнасио Калдерон.

Получавайки отличието си, тя изтъкна, че културата и изкуството на испаноезичния свят винаги намират много топъл прием у българската публика и за нея е радостно да съдейства с работата си за разширяването на този духовен обмен.

За наградата „Самуел Франсес” за професионална и гражданска етика, категория „Петачни и интернет медии”, бяха номинирани Георги Христов от в. „Дума” за статиите му, посветени на събитията в различни латиноамерикански страни, и Мариела Балева от в. „Труд”, за репортажи от културни събития на кубинското посолство.

Наградата получи Георги Христов. Тя му бе връчена от посланичката на Венесуела Н. Пр. Ориета Капони, която добави към дипломата и книгите, подготвени от СИЖБ, и свой подарък - венесуелски книги за Симон Боливар, освободителя на Латинска Америка от колониалното владичество.

Н. Пр. Ориета Капони връчи и дипломата за номиниран на Мариела Балева. След това посланичката се обърна към всички присъстващи, за да подчертае, че благодарение на испаноговорещите журналисти българската аудитория е информирана обективно и от първоизточника за събитията в Латинска Америка и специално във Венесуела.

Георги Христов благодари за отличието и посочи, че с голям интерес среди процесите в латиноамериканските страни, които предизвикват силен отзвук в цял свят.

Наградата „Светлана Плашокова” за кореспонденция от и за испаноезичния свят, категория „Телевизия”, получи единственият номиниран в този раздел - Росен Цветков от bTV, автор на нашулялото разследване от две части „Улица Ад”. То проследява трафика на жени от България през три държави до испанския курорт Марбея.

Отличието бе връчено на Росен Цветков от ръководителя на образователния отдел към испанското посолство Анхел Сантамария Барнола. Той оцени високо трудната и рискована работа на младия, но вече утвърден журналист при разплитането на стигащата до Испания престъпна мрежа.

Анхел Сантамария поздрави всички журналисти, допринасящи за разкриването на тъмните страни в обществата и им пожела успех в тези смели мисии. Същевременно той изтъкна и светлините в българо-испанското сътрудничество - най-вече впечатляващите му измерения в образованието. Испанският език е с утвърдени традиции в изучаването му в България и училищата, където се преподава, са най-желани от ученици и родители, припомни Анхел Сантамария, като изрази радост, че езикът е усвоен и от толкова много български журналисти.

Получавайки с благодарност дипломата и книгите, Росен Цветков сподели с колко трудности е трябвало да се сблъска в разследването си, за да извади на бял свят престъпната мрежа. Той добави със съжаление, че макар покрай работата си да е прекарал доста време в Испания, не е успял да научи испански. Но увери, че наградата, която му се връчва, ще е добър стимул да пристъпи към изучаването му.

Единствена номинирана и предопределена победителка в своя раздел бе и Юлия Владимирова, водеща на предаването „Културен фронт” по БСТВ. Тя получи наградата „Светове и цветове”, за екология, култура и развитие, категория „Телевизия”. Отличена бе заради няколко предавания за културни събития, свързани с Испания и Куба.

Наградата й бе връчена от Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан, посланичка на Куба у нас. Юлия изрази радостта си, че получава отличието тъкмо от представителката на Острова на свободата у нас, защото мечтата й е някога да гостува в Куба. Младата журналистка, която преди е работила в БНР и списание „Аспекто”, изрази благодарност, че направеното от нея е било забелязано и оценено.

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан поздрави СИЖБ за провеждането на конкурса и за цялостното подпомагане на по-добрто взаимно опознаване между България и испаноезичния свят. От името на своята страна посланичката изрази надежда за напредък на човечеството към един по-добър и хуманен свят, за което ролята на журналистиката е много важна.

Директно от дежурството си в БНР на церемонията дойде Савина Спасова от програма „Хоризонт”, член на досегашния УС на СИЖБ. Тя и още една колежка от БНР - Славена Илиева, бяха номинирани за наградата „Светлана Плашокова” за кореспонденция от и за испаноезичния свят, категория „Радио”.

Наградата отиде при Савина Спасова. Връчи й я директорката на Институт „Сервантес” Мария Луиса Сантос, която връчи и диплома на номиниран на Славена Илиева.

Савина Спасова, която е автор на многобройни коментари и радиоинтервюта с интересни личности по актуални събития от Испания и Латинска Америка, увери, че ще продължи и занапред с интерес да следи случващото се в тези страни и благодари за наградата на СИЖБ.

Мария Луиса Сантос, която отсоро пое ръководството на Институт „Сервантес” в София, изрази радостта си, че е заварила у нас толкова активна испаноезична общност включително и сред журналистите, винаги откликващи топло и с интерес на дейностите, свързани с културата на Испания и испаноговореща Америка. Тя благодари на СИЖБ за организирането на конкурса „Светове и цветове”, който разширява и укрепва тази общност.

Водещите оповестиха, че наградата „Самуел Франсес” за професионална и гражданска етика, категория „Телевизия”, е присъдена на известната телевизионна и разследващата журналистка Генка Шикерова, чийто договор за работа с една от големите частни телевизии бе прекъснат тази година.

Наградата е знак за признание на професионализма на Генка и на обществената значимост на последното й, неизлъчено от въпросната телевизия, но все пак добило резонансна публичност разследване за БАБХ, посочи Къдринка Къдринова. Тя изтъкна още, че наградата е и израз на солидарността и подкрепата на СИЖБ към загубилата работата си заради разкрити истини журналистка, че така е отправено и послание в защита на свободата на словото, която в България е подложена на силен натиск. СИЖБ и занапред ще продължи да отстоява тези знакови за наличието на демократично общество ценности, подчерта Къдринова.

Тя информира, че поради лични причини Генка Шикерова е възпрепятствана да присъства на церемонията, но е изпратила послание с благодарност към СИЖБ за номинацията, в оето посочва още: „Професионалната етика е в основата на доверието към нашата професия. За съжаление губим този капитал като професионална общност...”

„Стойностната, честната, истинската журналистика днес е под тежък натиск не само в България, но и из цял свят. Ето защо взаимната солидарност между журналистите, както и подкрепата за техния труд от страна на гражданското общество става все по-важна. Нашето Сдружение няма да се измори да следва тази посока,” посочи в заключение на официалната част на церемонията Къдринка Къдринова.

Участвалите в нея журналисти, посланици, дипломати и гости си направиха „семейна снимка”.

Вечерта продължи с изпълнения на испански и латиноамерикански песни от Янко Константинов, неизменен участник във всички церемонии на конкурса „Светове и цветове”.

Сподели в
 

Днес, в Световния ден на поезията, от 18.00 ч. в Клуба на 1-ия етаж в сградата на СБЖ на ул. „Граф Игнатиев” 4 ще звучат стихове и песни.

01.10.2020/10:17

70-годишнината от рождението на напусналия ни преди 13 години ярък радетел на морската журналистика у нас бе отбелязана във Варна.

29.09.2020/21:35

Със закъснение от 6 месеца заради пандемията, на 24 септември т.г. беше отбелязана 5-годишнината на информационния сайт www.evropaworld.eu на фондация "Европа и светът". Поздравления към основаните от журналистите Гергина и Владимир Дворецки фондация и сайт поднесе и председателят на СБЖ Снежана Тодорова.

27.09.2020/16:57

Събитието ще се проведе на 22 октомври 2020 г. на онлайн платформата на Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ). Желаещите да участват трябва да изпратят регистрационните си форми най-късно до 15 октомври т.г.

24.09.2020/17:35

Яркото му перо и острото му фотооко блестят днес и на сайта на СБЖ, а са оставили забележителна диря през десетилетията на професионалната му кариера и във вестниците „Земеделско знаме”, „Кооперативно село”, „Поглед”, „Труд”. Филми за БНТ, много преведени книги и разтърсваща авторска публицистика допълват уникалния журналистически профил на Иван Василев.

22.09.2020/17:45

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Шефът на новата Комисия за външна намеса в ЕП ще бори с крути мерки дезинформацията от Русия и Китай. Той е от групата на социалистите и демократите, но е фен на американското нахлуване в Ирак, на Саркози, на Макрон и е оказал неоценима услуга на Саакашвили. Гастролирал е и в Украйна. Син е на оставилия не по-малко интересна диря Андре Глюксман.

29.09.2020 /12:19 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Известната журналистка, писателка и пътешественичка отново ни изненада с нова книга. Маги Гигова се постара да събере и разкаже за „София. Адресите на любовта“, в която разкрива пред читателите тайните страсти на известни българи. Представянето й ще стане на 8 октомври от 18 ч.в Къщата на София, ул. Миджур 12.

27.09.2020 /18:24 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

С тържествен ритуал полагане на военна клетва от първите два випуска на възроденото Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ бе открита новата учебна година във висшето учебно заведение.

01.10.2020 /08:03 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Добре е, че тревожната ситуация у нас с журналистиката, медиите и свободата на словото бе откроена и на европейско ниво. Но тази картина няма да се промени само от констатации, макар и прозвучали от ЕС. Промяната е наше дело - на цялото българско общество с неговото будно гражданско съзнание и на журналистите, които държат да отстоят своята независимост, а не желаят да бъдат третирани като мисирки

01.10.2020 /17:17

Очакваме Вашите предложения до 20 октомври 2020 г., можете да номинирате и журналисти от други дружества, пише в писмо до председателите на журналистическите дружества председателят на СБЖ Снежана Тодорова.

30.09.2020 /15:25

Днес, 28 септември 2020 година, в делови порядък по телефон и електронна поща бе поискано мнението на членовете на Управителния съвет на СБЖ за насрочване продължение на заседанието на Отчетно-изборното Общо събрание на Съюза на българските журналисти, състояло се на 19 и 20 септември т.г., за попълване съставите на УС на СБЖ, КС на СБЖ и Комисията по журналистическа етика - провеждането на Общо отчетно-изборно събрание на СБЖ за 31 октомври 2020 година.

28.09.2020 /16:23

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 34 гости

Бързи връзки