СБЖ е медиен партньор на Европейската мрежа на „Пътна полиция”/ ТИСПОЛ , в рамките на провеждането на Европейската седмица на мобилността /16-22 септември 2018/

  • 15.09.2018

За трета  поредна година СБЖ е медиен партньор  и подкрепя инициативата на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция” – ТИСПОЛ /TISPOL/ за   Европейски ден без жертви на пътя с наименование  за България  за 2018 г.: „Европейски ден без загинали на пътя – EDWARDS, Проектът е подкрепен от Европейската комисия, като за 2018 г. е планирано  операцията да се проведе на 19  септември. Целта е през този ден да няма загинали при пътни инциденти.

Инициативата е в рамките на Европейската седмица на мобилността и се реализира на територията на цяла Европа, на всички страни-членки на ТИСПОЛ  и  техните партньори. Тя е  в рамките на проекта EDWARDS  и е   посветена на Европейската седмица за мобилност. Национален координатор  на инициативата от българска на  страна е Главна Дирекция „Национална полиция – МВР.

СБЖ участва като медиен партньор и напълно подкрепя тази толкова навременна и важна европейска инициатива, която трябва да е приоритет за всички ни.

Мотото  за България през тази година е „Безопасни мобилни комбинации за живот” и е в контекста  на Европейската седмица на мобилността – 16-22 септември, „Мултимодалност” с мото „Комбинирай, движи се!”

Акцент в инициативата е всички участници в пътното движение да помислят отново, задълбочена и трезво, дори само за няколко минути, за рисковете, за рисковете на които може да изложат останалите участници в движението и особено за това – как самите те могат да допринесат за намаляване рисковете на пътя.