Фотоконкурс на ТИСПОЛ за най-добри снимки и видеоматериали, провеждане на различни инициативи в цялата страна

  • 16.09.2018

Призивът към всички европейски правителства, гражданското общество, неправителствените организации, академичните среди, частния сектор е да се положат максимални усилия за НАСЪРЧАВАНЕ КУЛТУРАТА НА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ и ДА СЕ АКТИВИЗИРАТ ВСИЧКИ ДЕЙНОСТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ ВНИМАНИЕТО ПРИ ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА.

В тази връзка СБЖ,  в качеството си на партньор на  ТИСПОЛ, се обръща  с призив към всички, които са съпричастни и имат желание да се включат активно в тази толкова важна инициатива, да вземат участие във фотоконкурса на Европейската мрежа за пътна безопасност. Изискването е да изпратят 3 от своите най-добри фотографии до 19 октомври т.г. на адрес: MOVE-ROAD-SAFTY-DAYS@ec.europe.eu

Отличените снимки ще бъдат представени от Европейската комисия и победителят ще бъде поканен на церемонията за връчване на наградите по пътна безопасност, организирани от ЕК.

Крайният срок е 19 октомври т.г.

  • Всички колеги, представители на всички медии от цялата страна, които са съпричастни и искат чрез личното си участието  да допринесат за ефективното и резултатно протичане  на инициативата „Без жертви на пътя”, в рамките на  Седмицата за пътна безопасност - 16-22 септември -  могат да изпращат  свои  снимки или видеоматериали, както и свои, позиции, мнения, въпроси или препоръки  чрез  социалните мрежи  (ProjectEDWARD –Twitter, Facebook, Instagram и др.)
  • Всички журналистически дружества от страната също биха могли да организират срещи, семинари, конференции, състезания или конкурси по избрани от тях теми, свързани с популяризиране на Европейския ден  без загинали на пътя.
  • Инициативите могат да се провеждат както в самия Ден – 19 септември, така и в рамките на Седмицата за пътна безопасност – 16-22 септември т.г.., тоест до края на Европейската седмица на мобилността/22 септември т.г./,

Инициативите могат да се провеждат съвместно с деца и ученици, с представители на местната общественост,  в сътрудничество с културни и обществени организации и др.

Всеки участник в различните събития, както и инициаторите на такива могат да използват визията на операция EDWARDS, която е публикувана в специалната рубрика на сайта на СБЖ.

НЕКА ПРЕВЪРНЕМ ВСЕКИ ДЕН В EDWARD!