Петима призьори на „Глобални библиотеки-България“

  • 08.11.2022
  • БТА
Снимка:Архив

Пет са тазгодишните лауреати на наградите на Фондация „Глобални библиотеки - България“. Призовете бяха раздадени за шести път, като церемонията бе част от националния форум „Библиотеките днес“, провеждан на 7 и 8 ноември.

Телевизионното предаване „Библиотеката“ по Българската национална телевизия (БНТ) получи отличието в категорията за национална медия. Сред регионалните медии наградата взе радио „Фокус“ – Кюстендил.

В категорията за публична институция отличена бе школата по изобразително изкуство към „Център за подкрепа за личностно развитие“ в Ихтиман. За спомоществовател бяха връчени две награди - на издателство „Ентусиаст“ и на инициативата „Чрез спорт към знание“.

Лауреатите бяха избрани от проф. Боряна Христова, Снежана Йовева, проф. Владимир Атанасов, Георги Константинов и директора на дирекция „ЛИК“ в БТА доц. Георги Лозанов.

Темата на националния форум е „Лидерство за библиотеките“, а в програмата днес са включени пет работни ателиета, информира БТА.

Фондация „Глобални библиотеки – България“ е неправителствена организация в обществена полза. В управителните й органи влизат представители на Министерството на културата, Министерството на електронното управление, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, Съюза на народните читалища и Националния дарителски фонд „13 века България”. Фондацията работи за приобщаване на българските граждани към глобалното информационно общество и за повишаване качеството им на живот чрез обществените библиотеки. 

 

м.л.